Reklamı Geç
HABER DETAY
Antalya ve Alanya’nın Tarım Ürünleri İngiltere Pazarında
Tarımsal üretimin, ticaretin ve ihracatın geliştirilmesi için projeler yürüten Antalya Ticaret Borsası (ATB), pazar arayışlarını sürdürüyor. Borsa üyeleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde İngiltere’de temaslarda bulundu.
11 Mart 2024 - Pazartesi 12:38
YAŞAM

ATB Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi kapsamında İngiltere’ye giden heyet, Londra Ticaret Müşavirliği’nde düzenlenen toplantıda, İngiltere’de yaş meyve sebze ithal eden firmalarla görüştü. Toplantıda ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, ATB’nin faaliyetleri ve yaş meyve sebze sektörünün durumu hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Ticaret Müşaviri Zeynep Sezen ise İngiltere’de ticari faaliyetlere verilen destekler hakkında sunum yaptı. Toplantının ardından ATB heyeti, İngiliz firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Ticaret Müşaviri Sezen’e teşekkür plaketi verirken, “İngiltere, Avrupa’nın en büyük pazarlarından biridir. Yaş meyve sebze ticaretimizi artırmak için burada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Üyelerimizin, İngiliz firmalarla yapacakları görüşmelerden olumlu sonuçlar bekliyoruz” dedi.


ATB Yaş Meyve Sebze UR-GE heyeti, İngiltere ziyareti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile de bir araya geldi. Büyükelçilikte gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkiler ele alındı. Londra Hali’nde yaş meyve sebze ithalatçısı firmalarla görüşen heyet, yerel ve zincir marketlerde de fiyat analizi yaptı. Yaş Meyve Sebze UR-GE heyeti, Avrupa’nın en büyük entegre hali olan Birmingham Hali’ne de ziyaret gerçekleştirdi. 


Halde faaliyet gösteren firmalarla görüşen heyet, işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Birmingham şehrindeki İngiliz ithalatçı firmalarla da toplantı yapan heyet, ihracat potansiyelini artırmak için fikir alışverişinde bulundu. Heyetin son durağı ise İskoçya’nın en büyük hali olan Glasgow Hali oldu. Halde incelemelerde bulunan heyet, meyve ve sebze ticareti yapan firmalarla da görüştü.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0