Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da kadın muhtara Kadınlar Günü'nde tehdit iddiası
Alanya'da bir kadın muhtar, 8 Mart Kadınlar Günü'nde eski bir muhtar adayı tarafından telefonla hakaret ve tehdit edildiğini öne sürdü. Yaşadığı olayı anlatan kadın muhtar, hukuki süreci başlattığını ve korkmadan mücadele edeceğini belirtti. “Kadınlar Günü'nde böyle bir şey yaşamak çok üzücü. Bir kadın olarak bu olayı şiddetle kınıyorum” dedi.
11 Mart 2024 - Pazartesi 12:36
YAŞAM

Alanya Güller Pınarı Mahallesi Muhtarı Serap Neğiş, iddiaya göre 8 Mart Kadınlar Günü'nde muhtarlıkta çalışırken kendisini arayan B.G. isimli kişi ile tartışmaya girdi. B.G., muhtar Neğiş'e telefonda küfürler savurarak tehditlerde bulundu. Muhtar Neğiş, telefon görüşmesini bitirdikten sonra polis merkezine giderek şikayetçi oldu.


“Seçim çalışmalarımda apartmanda broşürümü görmüş, ondan dolayı sinirlenmiş”
Olayın nasıl geliştiğini anlatan muhtar Serap Neğiş, telefonda kendisine küfür eden kişinin önceki dönem mahallede muhtar adayı olduğunu öğrendiğini söyledi. Kişinin, seçim çalışmaları sırasında bir apartmanda kendisinin broşürünü gördüğü için sinirlendiğini ifade eden Neğiş, şunları söyledi:


“Kadınlar Günü'nde akşam saatlerinde ofiste arkadaşlarımla çalışıyordum. Bilmediğim bir numara aradı. 'Muhtar mısın?' diye sordu. 'Evet.' dedim. 'Ofise geldim sen yoktun, neden yoktun? Seni yaşatmayacağım, kazandırmayacağım.' Sonra 'Allah belanı versin' diyerek hakaret ve küfürlerine devam etti. Kim olduğunu bilmediğim için karşı çıkamadım. Teşekkür edip telefonu kapattım. Ama çok kötü hissettim. Korktum, başıma ne gelecek diye düşündüm. Arkadaşım da duyduğu için polise gittik ve şikayetçi olduk. Daha sonra arayan kişinin benim mahallemde önceki seçimde aday olan birisi olduğunu öğrendik. Bu duruma çok üzüldüm.`

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0