Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’daki araç sahipleri dikkatine: O paralar geri iade edilecek
Alanya'da araç muayenesi yaptıran binlerce kişiye müjdeli haber geldi. TÜVTÜRK'ün kredi kartıyla yapılan ödemelerde ekstra fark ücreti aldığı ortaya çıktı. Bu durum Tüketici Hakem Heyeti tarafından kanuna aykırı bulundu. Bu nedenle araç sahiplerine ödedikleri fark ücretleri geri iade edilecek.
11 Şubat 2024 - Pazar 18:36
YAŞAM

Bu konuda emsal bir dava açan Hüseyin Özdemir, aracının vize işlemini kredi kartıyla yaptırdığında 128,18 TL fazla ödediğini fark etti. Bu durumu avukatına danışan Özdemir, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin 3. fıkrasına göre kredi kartıyla yapılan ödemelerde ekstra ücret alınmasının yasak olduğunu öğrendi. Bunun üzerine 7 Şubat 2024'te Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Özdemir, ödediği fark ücretinin kendisine geri verilmesini talep etti.


"AMACIMIZ VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI"
Özdemir'in avukatı Emre Akman, davayı açmalarının nedenini şöyle açıkladı: "Müvekkilim aracını muayene ettirmek için 1130,44 TL ödemesi gerekiyordu. Ancak kredi kartıyla ödeme yaptığı için 128,18 TL daha fazla para aldılar. Bu durum sadece müvekkilim için değil, tüm araç sahipleri için geçerli. Bu da Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre yasak. Çünkü kredi kartı artık her yerde kullanılıyor. Bu durumu dikkate almak zorundalar. Kartla ödeme yapan vatandaşlara ekstra ücret yansıtmak kanuna aykırılık teşkil ediyor."

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0