Reklamı Geç
HABER DETAY
Kardeşin Kardeşe Desteği
Ülkemizde bir yıl önce yaşanan daprem felaktinde görev alan Antalyada Yaşayan Uygur türkleri deperemin birinci yılında hataylı deprem zedeleri unutmadı.
09 Şubat 2024 - Cuma 18:48
YAŞAM

Antalya'da düzenlenen organizasyonda Hataylı deprem zedeleri misafir eden Uygur Halk Derneği Başkan Artyk Hadjiev Antalya Kırgız Derneği 

Başkan Sherikbek Akimov Hatay Derneği  Başkan Hikmet Kenan Yozgatlı kur'anı kerim okunarak deprem zede vatandaşkalar için yemek orgazi etti.


Bu anlamlı etkinlikte konuşan Artyk Hadjiev, Uygur Türkleri olarak Hataylı kardeşlerimizin acılarını paylaştıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti. "Bizler bir milletin evlatlarıyız. Birlikte güçlüyüz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor günlerde Hataylı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız." dedi.


Sherikbek Akimov da, Kırgız Türkleri olarak Hataylı deprem zedelerine destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. "Deprem felaketi hepimizi derinden üzdü. Biz de elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Antalya'da misafir ettiğimiz kardeşlerimizle birlikte dua ettik, yemek yedik, sohbet ettik. Onların moralini yükseltmek istedik. İnşallah en kısa zamanda depremin izleri silinir ve hayat normale döner." diye konuştu.


,Hikmet Kenan Yozgatlı ise, Antalya'daki Uygur ve Kırgız derneklerinin kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. "Depremde çok şey kaybettik ama kardeşliğimizi kaybetmedik. Antalya'daki kardeşlerimiz bize sahip çıktılar, bizi ağırladılar, bize moral verdiler. Allah razı olsun. Bu kardeşlik bağını hiçbir şey koparamaz." ifadelerini kullandı.


Etkinliğe katılan deprem zedeleri de, Antalya'da güzel bir gün geçirdiklerini ve kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

 

 

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0