Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’ya sözünü verdi: ‘Her 10 günde bir…’
Alanya-Antalya arasında ulaşım sorununu çözme sözü veren Tütüncü, "1 Nisan'dan sonra her 10 günde bir beni Alanya'da göreceksiniz. Yarım gün Alanya'da insanlarla görüşeceğim, yarım gün de ilçede eserlerimizin inşa edildiği şantiyelerde olacağım" dedi
02 Şubat 2024 - Cuma 18:54
YAŞAM

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tütüncü dün Alanya’da bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Alanya’da bir restoranda basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Tütüncü, yeniden aday gösterilen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu.


“31 MART’TA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”
Tütüncü yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyelerinin olduğu yerde Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesinin çok büyük bir intibak çalışması, koordinasyon içersinde çalışması şehirlerimizin gelişimi bakımından çok kıymetlidir. Onun için biz Antalya’nın tüm ilçelerinde bunu yapmaya talibiz. Ben yolculuğumda 3 ayrı Büyükşehir Belediye Başkanı ile çalıştım. Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon olduğu zaman iyi olduğumuz zamanlarda az zamanda çok mesafe kat ettik ama aksi taktirde de hele hele bazen kavgaların didişmelerin içine düştüğü zamanda şehrin zaman kaybettiğini görüyoruz. 


Bu anlamda Alanya’nın Büyükşehir Belediyesi’nden önemli beklentilerinin olduğu hepimizin malumu. Öncelikle Alanya Belediye Başkanımızın bu gayretlerine, bu heyecanına destek verecek bir Büyükşehir Belediyesi’nin muhakkak suretle olması gerektiği inancındayız. Bir çift kanatlı kuş gibi Alanyamızı geleceğe kanatlandırmak bizim için en önemli öncelik olacak. Alanya bugün 102 mahallesi, 400 bine yaklaşan nüfusu ile adeta başlı başına bir kent olarak şehir olarak, İl olarak ele alınması gerekecek idari anlamda bir yer.
Dolayısı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli önceliklerinden bir tanesi de Alanya’ya yapılacak öncelikli hizmetleri yakınen takip etmesi, planlaması ve en önemlisi de Alanya üzerinde durmasıdır. İnşallah, 31 Mart’tan sonra başlayacak yeni dönemde biz bunu yapacağız.


“ASAT KONUSUNDA SORUNLARI BİLİYORUM”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle Antalya ile Alanya arasındaki ulaşımı sağlıklı bir zemine oturtmak için atması gereken hükümet ile atmamız gereken adımlar var. Alanya’da şehir içi ulaşımı, toplu ulaşımı, trafik düzenlemelerini bilimsel verilen ışığında halkımızın beklentileri istikametinde ele alınmalı. Özellikle bu konuda son 5 yılda Alanya’nın ciddi zaman kaybettiğini görüyorum. Büyükşehir Belediyesi, alt yapı belediyesi demektir. Büyükşehir Belediyeleri alt yapı çalışmalarını ortaya koyarlar. 


İlçe Belediyeleri üst yapıları yaparlar ve böylelikle ortaya güzel dünya vizyonu ortaya koyan şehirler ortaya çıkar. Bizim Alanya’yı bu hale getirmemiz lazım. Bugün Alanya’nın ASAT’la ilgili bir çok probleminin olduğunu tüm Türkiye biliyor. Özellikle geçtiğimiz yıl zirve yapan sorunların sosyal medya hesaplarında nasıl döndüğünü, ulusal medyaya nasıl çıktığını siz basın mensupları biliyorsunuz. Dolayısı ile sağlıklı ve temiz suyun şehre getirilmesi çok kıymetli. Bunun doğru ve düzgün bir şekilde dağıtılması çok önemli. Su kesintilerine tahammülü olmayan bir Alanya olduğunu biliyoruz. Alanyalıların beklentilerinin bu yönde olduğunu çok iyi biliyoruz.


“DENİZLERİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİYOR”
Dünyada en önemli varlığımız masmavi denizlerimiz. Bu masmavi denizlerimizi en iyi şekilde korumalıyız ki en önemli geçin kaynağımız olan turizmi sürdürülebilir çizgide devam ettirelim. Kanalizasyon ve arıtma hayati önem taşımakta. Bu hem bizim için hem de dünyanın gözbebeği olmuş Antalya ve Antalya turizmi için. Alanyalı turizmcilerle görüştüğümüzde onların tedirginliklerini görüyor ve duyuyoruz. Bu noktalarda Antalya’nın bir çok noktalarında Antalya Büyükşehir Belediyesi, kendinden beklenen hizmeti yerine getiremeyince devreye Antalya’nın ve turizmin değerlerini korumak adına Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da girdiği hepimizin malumu.


“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”
Büyükşehir Belediyesi’nin temel sorumluluk alanlarında Antalya’nın neler beklediğini, Antalyalıların neler beklediğini
ve Alanyamızın neler beklediğini gayet iyi biliyorum. 1 Nisan itibariyle başlayacak yeni dönemde ortak aklın yol göstereceği, bilimsel bilginin aydınlattığı yolda Belediye Başkanımız ile el ele vererek, birlikte kol kola girerek, Alanyalıların bizden beklediği sorunlara cevap verecek çözümleri Alanyalılar ile buluşturacağız.


“10 GÜNDE BİR BENİ ALANYA’DA GÖRECEKSİNİZ”
Benim tecrübelerim şunu gösteriyor, yerel yönetim yerinde yapılır. Eğer siz hizmet götürdüğünüz alanda değilseniz, sahada yoksanız, o zaman hem oralarda beklentileri göremezsiniz, hem oraya hizmeti olgun bir biçimde ulaştıramazsınız, istenen düzeyde hizmet yapmış olamazsınız. Bu bakımdan inşallah yeni dönemde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı haftada veya 10 günde bir Alanya’da göreceksiniz. Bunu net bir biçimde ifade ediyorum. Alanya’da Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek isteyenler, Antalya’ya gelme durumunda kalmayacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin temsil bir noktası olacak. Ve yarım gün Alanya’da randevular ve görüşmeler ile geçireceğiz, kalan yarım günü de halkımız ile iç içe, eserlerimizi inceleyip, şantiyelerde olacağız. Bizi bu şehrin cadde ve sokaklarında Alanya Belediye Başkanımız ile
yan yana omuz omuza göreceksiniz.”


“HUZURLU VE MUTLU BİR ALANYA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Bir basın mensubunun, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinizde Muhittin Böcek’in verdiği caddeleri yeniden Alanya Belediyesi’ne devredecek misiniz?’ yönündeki soruya Tütüncü şu yanıtı verdi:


“Bizim için önemli olan vatandaşın huzur ve mutluluğudur. Vatandaşın huzur ve mutluluğu neyi gerektiriyorsa biz onu yapacağız. Elbette bazı yetkiler, kanuni yetkilerdir, bunlar da devredilemez. Mesela Nazım İmar yetkisi devredilebilen bir yetki değildir. Çünkü bu kanundan gelen bir yetkidir. Bunun gibi kanundan gelen yetkiler dışında bütün yetkiler, sadece Alanya için söylemiyorum, Kepez ve Muratpaşa içinde söylüyorum. Önemli olan sen, ben kavgası değil, önemli olan buradaki vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu. Biz şehre bunu getireceğiz. Vakti zamanı gelince de Alanya Belediye Başkanımız ile oturur, yapılması gereken ne varsa o çerçevede gerekeni en güzel şekilde yapacağız. Kendi adıma asaleten, Adem Başkanım adına da vekaleten söz veriyorum ki, sizin çok daha mutlu olacağınız bir şehri biz sizin desteğinizle Cumhur İttifakı’nın o kardeşlik, birlik ve ruhu ile ortaya çıkaracağız.”


“ALANYA-ANTALYA ARASINDA ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
‘Antalya ile Gazipaşa arasında raylı sistem düşünüyor musunuz?’ yönündeki soruya da içtenlikle yanıt veren Tütüncü şunları söyledi:
“Raylı siste konusu çok mühim bir konu. Antalya ile Alanya arasındaki ulaşımı rahatlatmamız, hızlandırmamız gerektiği konusu hepimizin üzerinde hem fikir olduğumuz bir konu. Bunun izahına bile gerek yok. Bu bakımdan Antalya ile Alanya arasında bir raylı sistem düşüncemiz var. 


Bu konuda Hükümetimiz ile Ulaştırma Bakanlığımız ile görüşülmesi gerekiyor. Antalya ile Alanya arasındaki ulaşımı rahatlatacak iki bilgiyi paylaşmak isterim. Antalya ile Alanya Otoyolu, ikinci konu da Antalya’yı, Alanya’ya bağlayacak Kargıcak’a kadar, Kundu’dan başlayan sahil yolu projesi var. Bir şehir içi olacak yol projesi var. Bu proje de heyecan verici bir proje. Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile arkadaşlarımız bu projeye ilişkin çalışma yapıyorlar. 


İnşallah bu yolu da yaptığımız zaman, şimdiki kullandığımız yol, otoban ve sahil yolu biraz daha trafiği rahatlatmış olacağız. Toplu ulaşım konusunda söylediğiniz noktalarla ilgili raylı sistem ile ilgili çalışmalar da değerlendirirdikten sonra hayata geçerçe çok daha farklı bir yaklaşım ortaya konmuş olacak. D400 üzerindeki sinyalizasyon ışıklarının da azaltılmasına dönük, köprülü kavşaklar ile gecilmesine yönelik çalışmalar var. Arkadaşımız hesap ediyor, 60 sinyalizasyon ışığı olsa birer dakika dursak 60 dakika eder diyor. Bu sinyalizasyon ışıklarını köprülü kavşaklar ile bay pas etmemiz lazım. Bu yatırımları da planlıyoruz.”


“MAZERET DEĞİL HİZMET ÜRETECEĞİZ”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kendisine borçlu belediye bırakıldığı yönündeki isyanının hatırlatılması üzerine Tütüncü, “Bir yere talipseniz, göreve geldikten sonra mazeretler üretmeyeceksiniz. Ben göreve gelip, borçlu belediye devraldım diyen belediye başkanlarını hiç anlayamıyorum. Bilmiyor muydunuz, o belediyelerin borçlu olduğunu?
Kimse kusura bakmayın, kusura da bakmayacak, belediye başkanlığı makamı güç yarıştırma yeri değildir. Belediye Başkanlığı makamı ağlama duvarı değildir. Belediye Başkanlığı makamı millete hizmet etme yeridir. Mazeret üretmeyeceğiz, borçlu edebiyatı yapmayacağız” diye yanıt verd

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0