Reklamı Geç
HABER DETAY
Türkiye'den kaçırılan 41 tarihi eser yurda getirildi
Türkiye'nin kültürel mirasını korumak ve yurt dışına kaçırılan tarihi eserleri geri getirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele ekipleri, son yıllarda önemli başarılara imza attı.
02 Şubat 2024 - Cuma 14:08
YAŞAM

Bu kapsamda, ABD'ye kaçırılan 41 tarihi eser, Bakanlık tarafından yapılan girişimler sonucunda Türkiye'ye iade edildi. Eserlerin iadesinde ABD Manhattan Bölge Savcılığı ve ABD İç Güvenlik ve İstihbarat Birimi (HSI) ile işbirliği yapıldı.


ABD'ye kaçırılan 41 tarihi eser, geçtiğimiz günlerde hava yolu ile Türkiye'ye getirildi. Eserler arasında Roma dönemine ait Kybele heykelciği, Minerva başı, kadın heykelciği, Minerva büstü biçimi ağırlık, killia tipi başlıkları, Terracotta kadın başı, Arakaid dönemi siyah figürlü olpe, MÖ 6. yüzyıla ait Orientalizan vazo, Kybele başı, Roma döneminden Satyr heykelciliği, MÖ 4. yüzyıla ait Frig başlığı tipli bronz miğferler bulunuyor. 


Ayrıca İngiltere'den getirilen bir eser de dahil olmak üzere toplam 42 eser için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh'in katılımıyla Antalya Müzesi'nde tören düzenlendi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0