Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da Dolandırıcılara Karşı Esnaf Bilgilendirildi
Alanya ve Serik’te “Dolandırıcılık ve İşyerinden Hırsızlık” Konularında Bilgilendirme Yapıldı Alanya ve Serik ilçelerinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları ve esnafları “Dolandırıcılık ve İşyerinden Hırsızlık” konusunda uyardı. Bu suçlara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirme yapan polis, şunları söyledi:
30 Ocak 2024 - Salı 16:44
YAŞAM

İşyerlerine güvenlik kamerası kurulması, hırsızlık olaylarının önlenmesi, şüphelilerin yakalanması ve suç işleme iştahının azaltılması açısından çok önemlidir.

 

İnternet üzerinden tatil, alışveriş, araç kiralama veya yedek parça alma gibi işlemler yaparken, internet sitelerinin güvenilir ve orijinal olduğundan emin olunmalıdır.


Cep telefonu veya sosyal medya üzerinden gelen ‘hediye’, ‘ödül’ veya ‘icra’ gibi mesajlara itibar edilmemeli, bu mesajlarla para veya kişisel bilgi talep eden kişilerle iletişime geçilmemelidir.
Telefonla arayan sahte müşteri hizmetleri, kamu görevlisi veya polis gibi kendini tanıtan kişilere de itibar edilmemeli, banka hesabı, şifre, para veya altın gibi taleplerine karşılık verilmemelidir.


Polis, bu konularda vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi. Ayrıca, bu tür suçlara maruz kalan veya şüphelendikleri durumları 155 Polis İmdat hattına bildirmelerini tavsiye etti. ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0