Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da Gastronomi Şampiyonası başlıyor
Alanya 8. Gastro Uluslararası Yemek Yarışması birbirinden farklı yüzlerce lezzetin yanı sıra Alanya’nın coğrafi işaretli meyvesi avokado temalı sunumlarla da renklenecek.
29 Ocak 2024 - Pazartesi 09:48
YAŞAM

MUTFAK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKILIYOR

Gastronomi turizminin farklı coğrafyalar ile birlikte Türkiye’de popüler hale gelmeye başladı. Bu durumu yıllar önce Gaziantep ile birlikte fark eden Alanya Belediyesi, özellikle yöresel lezzetlere önem veren çalışmalara imza attı. Mutfak kültürüne katkı sunmak için reçetesi hazırlanan bir biriden  lezzetli meze, salata, çorba, ana yemek, tatlı, kurabiye ve kahvaltılıklar ile içecek tariflerinin yer aldığı kitap çıkarıp bunu dijital ortamda da paylaşarak her mutfakta eşsiz lezzetlerine yapılması sağlandı. 


Turuncu Bayrak ile hem işletmelerin hijyen hem de yemek kalitesine not veren Alanya Belediyesi, ALTİD ve Lokantacılar Odası başta olmak üzere coğrafi işaretli yiyecekleri reçetesine uygun pişiren işletmelere özel önem verdi. Kalede tarihi binanın restore edilmesi ile hayata geçirilen Gastronomi Evi şehrin mutfak kültürü mirası için rol model oldu. Üyelerinin yerel mutfaklarını, mutfak kültürlerini ve yöresel her türlü gıda üretimini korumak ve tanıtmak amacıyla yurtdışı bağlantılı bir proje olan Culinary Heritage Europe üyesi olan Alanya, bu üyelik ile mutfak zenginliğini ulusal ve uluslararası arenada tanıtıyor.


LEZZET ŞÖLENİ BAŞLIYOR
Bir yandan ‘Gastronomi ve Aşevi Projesi’ inşaatı sona yaklaşırken diğer yandan Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği iş birliği ile düzenlenen yemek yarışması hazırlıkları sürmekte. 5-6-7 Şubat 2024’te yapılacak olan yemek yarışmasında şefler hünerlerini sergileyecek. Farklı kategorilerde yapılacak yarışmada hem görsel sunumlar ve lezzetler yarışacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından katılan ünlü jüriler titizlikle not verecek.


AVOKADOLU LEZZETLER YARIŞACAK
Lise üniversite ve usta şeflerden oluşan profesyonellerin yarışacağı kategorilerin yanında Yöresel Yemekler ile Ev Hanımları ve Alanya Tropikal Meyve Yemekleri yarışmalarına ev sahipliği yapacak olan Gastro Alanya yarışması her kesimden mutfak profesyonellerin buluşma noktası olacak. 


Şehrin coğrafi işaretli ürünlerinden Alanya Avokadosu temalı birbirinden farklı sunumların yanı sıra zengin Alanya Mutfağında sürpriz lezzetlerde yarışmalarda yerini alacak.


ALANYA’NIN YILDIZI PARLAYACAK
Alanya’nın ev sahipliğinde yapılan bir yarışmanın avokadosuz düşünülemeyeceğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Mutfak Kültürümüzde bulunan bir birinden eşsiz lezzetler yarışmada görücüye çıkacak. Alanya için çok hareketli, eğlenceli, görsel ve lezzetli günlere sahne olacak yöresel lezzetlerimizin yıldızı bir kez daha parlayacak. 


Gastronominin önemli yapı taşları olan aşçılarımız ile iş birliğimiz devam edecek. Dünyada büyük ilgi gören gastronomi alanı için göreve geldiğimiz günden itibaren önemli yatırımlar yaptık. İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde sektöre ilgi olan binlerce kişiye Alanya’nın yöresel lezzetlerini ikram edip şehrin bu alandaki tanıtımı yaptık. Yurtiçi ve yurt dışı fuarlarda da yine Alanyamızın lezzetlerini beğeniye sunduk. 


Gastronomi evimiz ve Aşevi projemiz ile bu konuya verdiğimiz önem zaten aşikar. Tropika ve Avokado temalı festivallerimiz ile yemek yarışmalarımız kültürümüzün yaşatılmasına büyük katkı sunmakta. Geleneklerimizi yaşatmak, tanımak ve ilgi görmesini sağlamak bizim önceliklerimizden” dedi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0