Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'ya Botanik Bahçe Projesi
Alanya'nın belediye başkan adayı Haydar Yıldız, Alanya'nın turizm, tarım ve tanıtım alanlarında öncü olacak bir projeyle kamuoyunun karşısına çıktı.
28 Ocak 2024 - Pazar 13:59
YAŞAM

Yıldız, Alanya sahil mahallesinde kurulacak olan Botanik Bahçe ile ilçede yetişen botanik ürünlerin hem turistlere tanıtılacağını hem de çiftçilere yetiştirme teknikleri konusunda eğitim verileceğini belirtti.

 

Haydar Yıldız, "Botanik Bahçe'yi ziyaret edenler, bu ürünleri deneyimleme fırsatı da bulacaklar. Alanya'da gördükleri ve yaşadıkları bu tecrübeyi gittikleri yerlerde paylaşarak ilçemizin reklamını yapacaklar" dedi.

Yıldız;Botanik Bahçede kurulacak olan yeni proje, hem şehrin yeşillik alanını artıracak hem de birçok vatandaşa iş imkanı sağlayacak. Proje kapsamında, botanik bahçesinde çalışacak personel, tarım, ağaç dikimi, budama, peyzaj tasarımı gibi konularda eğitim alacak ve meslek edinecek. 

 

Böylece, hem doğaya katkıda bulunacak hem de kendi gelirlerini artıracaklar. Proje, botanik bahçesinin çeşitliliğini ve zenginliğini de geliştirecek. Botanik bahçesinde yetişecek olan farklı bitki türleri, hem bilimsel araştırmalara hem de turizme katkı sağlayacak. Proje, botanik bahçesini şehrin cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyorum dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Ali - 28 Ocak 2024  
Yaparsa haydar başkanım yapar Gerisi boş yapar Tam destek 33 oy


0