Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Muzunun Logosunu Halk Seçecek
Yoğun çabaların ardından 25 Temmuz 2022 de Muzun Coğrafi İşaretini Alanya adına tescil ettiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, etiketlerde ve tanıtımlarda kullanılacak ürün logosunun hazırlanması için Alanya Halkının katılabileceği bir tasarım yarışması düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.
23 Eylül 2022 - Cuma 16:44
YAŞAM

Yarışmayı kazanan logo sahibine ise ödül olarak KONTİD Başkanı ve aynı zamanda ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Orkan’a ait Kleopatra Life Otel’de 1 hafta 2 kişilik tatil hediye edileceğini açıkladı. Kazanan talihlinin ödülünü istediği zaman kullanabileceği açıklandı.


Alanya’nın sembol ürünü Alanya Muzunun logosu konusunda kararı halka bırakmayı uygun gördüklerini açıklayan Şahin, yarışmaya başvuru süresi 03 Ekim Pazartesi Günü mesai bitimi olduğunu söyledi. Şahin yarışmaya katılacak eserlerin bu tarihe kadar Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na teslim edilmesi gerektiğini açıkladı. 


Şahin açıklamasında şunları söyledi; “ Alanya’mızın değerlerine sahip çıkmak adına yürüttüğümüz çalışmalara devam ediyoruz.  Bilindiği üzere yoğun çalışmalarımız sonucunda 
25 Temmuz 2022 tarihinde Alanya’mızın sembol ürünlerinden muzun coğrafi işaretini Alanya’mıza kazandırmıştık. Böylece 1872 yılından bu yana tam 150 yıldır alanya’da yetiştirilen muz artık “Alanya Muzu” adıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmişti.  Tüm ülkemizde raflarda alanya muzu etiketi ile satılacak olan muzumuzun marka değerine değer katmak, Alanya’mızın da tanıtımını daha etkin yapabilmek adına alanya muzuna bir de logo tasarlanması için bugün itibari ile bir çalışma başlatıyoruz.  


Bu düşünceden hareketle, Alanya’nın Simgesi olan bu ürünün logosunun Alanya’mızın ortak görüşünün eseri olması gerektiğine inanarak bir logo tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik.  Başvurular arasından seçilecek logonun tasarımcısına verilecek ödül, başvuru süresi ve diğer kurallar için hazırlanacak şartnameyi de gerek odamız web sitesinden gerekse sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayacağız. 


Seçilecek logo coğrafi işaret, kullanım hakkını elde eden alanya muzu üzerindeki etiketlerde ve paketlerde ve diğer tanıtım faaliyetlerinde  kullanılacaktır. Özetle Alanya’mızın muzuna yine Alanya halkının seçtiği ürün logosunun yakışacağını düşünüyoruz. Hep beraber bu kararı alırsak ortaya daha güzel bir eser çıkacağına inanıyoruz. Zaten her zaman dediğimiz gibi birlikte başardık, birlikte sahip çıkacağız. Herşey Alanyamız için “ dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0