Reklamı Geç
HABER DETAY
ALKÜ’lü 60 yaşındaki tazelenme öğrencileri kep attı
Akdeniz Üniversitesi’nde 60+ Tazelenme Üniversitesi ilk dönem öğrencilerinin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 167 tazelenme öğrencisi 60 yaşından sonra mezun olma heyecanı yaşadı.
23 Eylül 2022 - Cuma 14:53
EĞİTİM

Akdeniz Üniversitesi’nde 60+ Tazelenme Üniversitesi I. Dönem Mezuniyet Töreni ve I. Uluslararası 60+ Tazelenme Üniversitesi ve Gerontoloji Bölümü Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi. Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygen Yılmaz, Yaşlılık Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü (YAÇUMER) ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Etem Sardoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Eşref Edip Ekmen, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ve tazelenme öğrencilerinin yanı sıra Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tazelenme öğrencileri ve koordinatörleri katıldı. Yapılan törenle 167 tazelenme öğrencisi mezun oldu.


ÖĞRENMENİN YAŞI OLMADIĞINI GÖSTERDİLER

Tören konuşmalarını yapmak üzere YAÇUMER Müdürü ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, eğitimin ömür boyu devam ettiği anlayışıyla 2016 yılında çıktıkları 60+ Tazelenme Üniversitesinin ilk kuşak mezunlarını verdiğini söyledi.


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Tazelenme Üniversitesinin sosyal sorumluluk projesi olarak başlayıp daha sonra devlet tarafından üstlenen tek proje olduğunu ifade eden Prof. Dr. İsmail Tufan, “Tazelenme Üniversitesini 2020 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devrettikten sonra 7 üniversitede daha Tazelenme Üniversitesi ofisleri kuruldu. Gönüllü ders veren hocalarımız ve benim için bundan daha güzel bir şey olamazdı. Azim ve fedakarlıkla sulayıp yeşerttiğimiz bu fidana devletimizin sahip çıkması bizim için en büyük ödüldür” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümüne Norveçli misafir öğretim üyesi olarak gelen Prof. Dr. Anne Sofie Helvik de 60+ neslin bir temsilcisi olarak bu etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


KEPLERİNİ FIRLATTILAR

Açılış konuşmalarının ardından mezuniyet törenine geçildi. Tüm tazelenme öğrencileri başarı belgelerini aldıktan sonra hep birlikte sahnede keplerini havaya fırlatarak mezuniyeti kutladılar.


DUYGULANDIRAN ANLAR

Törende 60+ Tazelenme Üniversitesi 2016-2020 yılı dönem öğrencileri arasında hayatını kaybeden öğrenciler de anıldı.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0