Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Uluslararası Caz Fotoğrafları Sergisi Açıldı
Bu yıl 17.’si düzenlenen Alanya Uluslararası Caz Festivali öncesi, Kızılkule içerisinde Alanya Caz Fotoğrafları Sergisi açıldı. 15 gün boyunca açık olacak serginin açılışını yapan Başkan Yücel, “Ülkemizde ve yurt dışında bilinirliği en yüksek caz festivallerinden biri olan Alanya Uluslararası Caz Günlerinin 17. yaşını kutlamaktan ve bu yıl da eşsiz kalitede caz konserleriyle sizlerin karşısında olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.
22 Eylül 2022 - Perşembe 17:10
YAŞAM

Alanya Caz Günleri’nin 17’nci yılı anısına Alanya Belediyesi ve Alanya Fotoğraf Sanatı Kulübü Derneği’nin (AFSAK) birlikte düzenlediği Alanya Caz Fotoğrafları Sergisi tarihi Kızılkule içerisinde açıldı. Ünlü fotoğraf sanatçılar Ali Aral, Hakan Pınar ve İlhani Yetkin’in fotoğraflarının yer aldığı sergide Alanya’nın pek çok yöresel ürünü de ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Klaipeda Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskas, Caz Günlerinde sahne alacak Klaipeda Castle Jazz Band üyeleri ve Kerem Görsev, Alanya Belediye Meclis Üyeleri, MHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Sünbül ve Yönetimi, Alanya Belediyesi birim müdürleri, oda dernek ve STK temsilcileri ile yerli ve yabancı çok sayıda vatandaş katıldı.


BAŞKAN YÜCEL; “ANILARI BİR ARAYA GETİRDİK”
Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yücel, Alanya Uluslararası Caz Günlerinde yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Tarihi Kızılkule yanında 17. kez kapılarını aralayacak olan Uluslararası Alanya Caz Günlerinde tekrar vatandaşlarımızla, müzikseverlerle bir araya gelecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Pandemi dolayısıyla 2 yıl ara vermek zorunda kaldığımız Alanya Caz Günleri bu yıl büyük bir özlem, coşku ve heyecanla gerçekleştireceğiz. 17. Alanya Caz Günleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu sergide 16 yıldır Caz Günlerinde sahne alan, yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli sanatçılarımızın fotoğraflarını ve caz günlerimizden anıları bir araya getirdik. Alanya’mıza özgü değerlerin de tanıtılacağı sergimiz 15 gün boyunca tarihi Kızıl Kule’de ziyaretçilerle buluşacak.” diye konuştu.


BAŞKAN YÜCEL’DEN CAZ FESTİVALİ’NE DAVET
Konuşmasına devam eden Başkan Yücel, “Bu anlamlı serginin açılmasına katkı sağlayan Alanya Fotoğraf Sanatı Kulübü Derneği’ne (AFSAK), fotoğraf sanatçıları Sayın İlhami Yetkin’e, Sayın Ali Aral’a, Sayın Hakan Pınar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sergimizin Alanya’mıza hayırlı olmasını diler, yarın akşam başlayacak ve 4 gün sürecek Alanya Caz Günlerine tüm Alanya halkını, tüm sanatseverleri, caz tutkunlarını buradan davet ediyorum.” dedi.


Başkan Yücel’in ardından söz alan Türk caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev, “Konu caz olunca konuşmak istiyorum. Böyle güzel bir organizasyonda sizlerle bir arada olmaktan büyük keyif duyuyorum. Böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen başta Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel olmak üzere tüm emeği geçen isimlere teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Yücel daha sonra Kerem Görsev’e hediye takdim etti.


15 GÜN ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLECEK
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Caz fotoğraflarının yanı sıra Alanya’nın ipek kozası, ipekli dokumalar, kilimler, müzik aletleri ve ahşap işçiliğinden örneklerinin de yer aldığı serginin gezilmesinin ardından Başkan Yücel, Görsev ile birlikte pasta kesti.

 

22-25 Eylül tarihleri arasında Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘17. Alanya Uluslararası Caz Günleri’ kapsamında Kızılkule’de açılan sergi, 15 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Sergi süresince Kızılkule sergi konuklarına ücretsiz olacak.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0