Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya İlçe Halk Kütüphanesi’nden yeni proje: Kitap Ağacı
Alanya İlçe Halk Kütüphanesi, halkın okuma alışkanlığını geliştirmek için bağışlanan kitaplarla ‘Kitap Ağacı Projesi’ adını verdikleri yeni bir kampanya başlattı. Alanya İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kolcuoğlu, proje ile kitapların okuyuculara ücretsiz ulaşmasının amaçlandığını belirtti.
15 Eylül 2022 - Perşembe 16:04
YAŞAM

Temel misyonu halkın okuma alışkanlığını geliştirmek olan Alanya İlçe Halk Kütüphanesi, bu doğrultuda farklı proje, etkinlikler ve hizmetlerle çalışmalarına devam ediyor. 


Özellikle gençlerin okuma alışkanlığını pekiştirmek isteyen kütüphane, “Ağaçlar Kitap Açıyor” kampanyası başlattı. Vatandaşlar tarafından kütüphaneye bağışlanan kitapların ‘Kitap Ağacı Projesi’ ile gerek ihtiyacı olan gerekse kitaplara ve okumaya ilgi duyan yeni okuyuculara ücretsiz ulaşması hedefleniyor. 
Kitapları her yaştan ve değişik ilgi alanlarına sahip okuyuculara ulaştırmanın eğlenceli ve renkli bir yolu olarak ‘Kitap Ağacı Projesi’nin tüm halkın hizmetine sunulduğunu aktaran Alanya İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kolcuoğlu, proje hakkında detaylı bilgiler verdi. 


Kolcuoğlu, “Kitap Ağacımızı, sizler de bağışlamak istediğiniz kitaplarınızla donatarak ağacımızın sürekli kitap açmasına ve daha pek çok kitapsever ve ihtiyaç sahiplerine destek olabilirsiniz.
Ayrıca, bilinçli eğitimin temelinin algı oluşturmaktan geçtiğini düşünerek kitap okuma alışkanlığını kazandırmak dışında, okuduğumuz kitaplara can veren ağaçların da değerinin bilinmesi gerekliliğini hatırlatmak istedik. Ağaçlarımız olmazsa, kitaplarımız olmaz. Okuyucusu olmazsa kitaplar anlam bulmaz. Okumayan, zihnini beslemeyen insan doğaya vermesi gereken değerin farkına varmaz. 


Bu verimli zinciri sağlamlaştırmak, devam ettirmek, güzel doğamızı korumak, zihnini geliştiren, algılarını açan bir toplum yaratmaya katkı sağlamak adına, kütüphanemiz halk ve hizmet odaklı faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir. Okuyan ve gelişen halkımıza sevgilerimizle” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0