Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Müsiad Sosyal Konut Projesini Destekliyor
TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi'nde başvuru tarihleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hakkında detayları açıklamasını MÜSİAD Alanya Şubesi’nde destek verdi.
14 Eylül 2022 - Çarşamba 09:13
YAŞAM

Uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak isteyen binlerce kişinin umutla beklediği TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Başvuruların 14 Eylül itibariyle yapılıp Ekim sonuna kadar süreceği projeye bir destekte MÜSİAD Alanya Şubesi’nden geldi. Şube başkanı Mustafa Durusoy, artan konut ve kira bedelleri ve oluşan yeni talepler sonrası alınan ucuz konut projesi kararı sayesinde ev sahibi olmayı umut eden vatandaşımız için önemli bir fırsat ortaya kondu. 


Detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan proje sayesinde uygun şartları taşıyan vatandaşımızın konut sahibi olmasının önü açılmış oldu. Kamu özel sektör işbirliğinde bu tarz sosyal projelerinin devam etmesini bekliyoruz   


Fırsatçılık boyutunda artan fahiş kiralar sonucu bir çok ailenin mağdur olduğu, memurların tayin istemek zorunda kaldığı günümüzde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konut hamlesi ile sorunun bir nebze de olsa çözüleceğine inanıyoruz. Projenin hem Alanya’mıza hem de tüm Türkiye’ye sosyal konut projesin hayırlı olmasını dilerim” dedi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Amacımız, ilk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Hedefimiz tüm il ve ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapmak." ifadelerinde bulunarak projeyi açıklamıştı. Projede 250 bin konut yapılacak ve 100 bin arsa satışa çıkarılacak. 
Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0