Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazipaşa'da Avrupa Haftası Etkinliklerle Kutlanacak
Gazipaşa Belediyesi, yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak ve hava kirliliğini önlemek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Gazipaşa’da çok sayıda etkinlik düzenleyecek.Gazipaşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çok sayıda etkinliğe imza atıyor.
13 Eylül 2022 - Salı 17:13
YAŞAM

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca; doğayı korumak, yeni nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak ve hareketsiz yaşama karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Gazipaşa’da çok sayıda etkinlik yapacaklarını söyledi. Başkan Yılmaz, Avrupa’nın 2 binden fazla şehriyle aynı anda kutlanan hafta kapsamında sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik için tüm Gazipaşalıları etkinliklere katılmaya davet etti.


BİSİKLET SÜRME ETKİNLİĞİ YAPILACAK
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 16 Eylül Cuma günü saat 18.30’da Bisiklet sürme etkinliği yapılacak. Gazipaşa genelindeki birçok bisiklet sürücüsünün katılacağı programla Cumhuriyet İlkokulu’ndan Selinus Halk Büfe’ye kadar bisiklet sürüşleri yapılacak. Bisiklet sürme etkinliğiyle özellikle egzoz salımına dikkat çekilecek.


SELİNUS HALK BÜFEDE SABAH SPORU ETKİNLİĞİ
22 Eylül tarihine kadar devam edecek Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 17 Eylül Cumartesi günü sabah 07.00’de belediyeye ait Selinus Halk Büfe’de sabah sporu etkinliği yapılacak. Birçok katılımcıyla birlikte belediyenin spor hocası eşliğinde yapılacak etkinlikte hareketin sağlık açısından önemiyle ilgili de bilgilendirme yapılacak. 


TARİHİ GÖÇ YOLUNA YÜRÜYÜŞ
18 Eylül Pazar günü bu yıl ilk kez Topsekisi ve Sumak yaylası güzergahı tarihi göç yolunda yürüyüş yapılacak. Pazar günü sabah 07.30’da yapılacak yürüyüş öncesinde Gazipaşa Belediye binası önünden otobüs kalkacak. Tarihi göç yolunda yapılan yürüyüşle hem spor yapılmış olacak hem de Atalarımızın yayla güzergahı olan tarihi göç yolu ziyaret edilecek.


GAZİPAŞA KALESİ’NDE GÜN BATIMI İZLENECEK
Gazipaşa Belediyesi, hafta içi de haraketlilik haftası kutlamalarına devam edecek. 19 Eylül Pazartesi günü, 18.30’da Gazipaşa Kalesi yakınındaki Sarısu Parkında buluşup, kalenin zirvesine çıkılacak. İkramların da yapılacağı zirvede,  Gazipaşa kalesinden gün batımı izlenecek.


“SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİMİZE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ.”
Avrupa Hareketlilik Haftasının insanları obeziteden kurtarıp hareket ettirmek için önemli bir hafta olduğunu ifade eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz , “ Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa ülkeleri tarafından kutlanan bir hafta. Bu hafta içinde;  yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak, hava kirliliğini önlemek, güvenli ulaşım, egzoz salınımıyla ilgili en asgari çevreye zarar verecek araçların kullanımı, mümkünse bisiklet kullanımı ve yaya olarak ulaşımın devam ettirilmesi amaçlanmaktadır. 


Avrupa Hareketlilik Haftası,  insanları obeziteden kurtarıp hareket ettirme amacıyla gerçekleştirilen bir haftadır. Biz de ilçemizde sağlıklı bir yaşam sürebilmek için bu haftanın önemini vurgulamak istedik. Düzenlediğimiz etkinliklere tüm hemşehrilerimiz davetlidir. ’’ ifadesiyle vatandaşları yapılacak olan etkinliklere davet etti.
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Gazipaşa Belediyesi’nin yapacağı etkinlikler;
16 Eylül Cuma günü Bisiklet Sürme - Yer: Cumhuriyet İlkokulu Önü
Saat:18.30
17 Eylül Cumartesi günü sabah sporu - Yer: Halk Büfe
Saat:07.00
18 Eylül Pazar günü Ataların izinde doğa ve göç yolu yürüyüşü –Yer: Topsekisi- Sumak yolu 
Saat: 07.30
(Belediye önünden araç kaldırılacaktır. Müracaat: Gazipaşa Belediyesi Halk Masa: 0242 572 10 13-120)
19 Eylül Pazartesi günü Gazipaşa Kalesi’ne yürüyüş ve gün batımı izleme -Yer: Sarısu Parkı
Saat:18.30

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0