Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Yücel’in Mega Projesi Hayata Geçiyor
MAHMUTLAR KÜLTÜR VE ETÜT MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mega projelerinden olan Mahmutlar Kültür ve Etüt Merkezi temel atma töreni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi.
10 Eylül 2022 - Cumartesi 05:51
YAŞAM

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in dev projesi Mahmutlar Kültür ve Etüt Merkezi’nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Antalya Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Köse, Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve Kemal Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP MKYK Üyesi Hüseyin Yıldız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


BAŞKAN YÜCEL; “MAHMUTLAR’IN HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ”

Temel atma töreninde açılış konuşmasını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçekleştirdi. Başkan Yücel, “Turizm ve ticaret kapasitesi ile ülkemize büyük bir girdi sağlayan, sürekli gelişen büyüyen bir yapıya sahip olan Mahmutlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü imkânlarımızı zorlayarak Mahmutlar’ın hak ettiği yatırımları alması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bugün burada, Mahmutlar halkımıza verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.


BAŞKAN YÜCEL; “2022 YILI MAHMUTLAR’IN YILI OLACAK DEMİŞTİK”

Mahmutlar’a yapılan yeni yatırımları anlatan Başkan Yücel, “Biz, Mahmutlara, sizlere ne söz verdik ise yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 2022 yılı Mahmutlar’ın yılı olacak demiştik. Söz verdiğimiz gibi, Mahmutlar’ın hayal ettiği, talep ettiği tüm projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.  Kültür ve Etüt Merkezi, Hanife Cebeci Kreş ve Gündüz Bakım Evi, sağlık ocağı ve yeni okullar, spor sahaları, parklar, Yar Deresi rekreasyon düzenlemesi, bisiklet yolları, bölge trafiğini rahatlatan 30 metreli yollar ve burada tek tek sayamayacağımız daha birçok projemizi gerçekleştirerek bölge halkımızın hizmetine sunuyoruz.” şeklinde konuştu.


BAŞKAN YÜCEL; “ONLAR SADECE BİZİM ÜRETTİKLERİMİZE KULP TAKMAKLA MEŞGÜLLER”

Başkan Yücel konuşmasının devamında, “Bizde laf yok icraat vardır. Biz de yalan yok gerçek vardır. Biz, fitne değil, hizmet üretiriz. Bizim için imkansız diye bir şey yoktur, hayal edebildiğimiz her şeyi eninde sonunda Allah’ın izniyle gerçekleştiririz.  Zaman zaman eleştiriliyoruz, çok şükür durmadan çalışıp üretiyoruz ki, eleştirilecek bir konu buluyorlar. Bazıları da hiç üretmiyor, hiç çalışmıyor dolayısıyla da eleştirilmiyor. Vatandaşlarımız hizmet beklerken, onlar sadece bizim ürettiklerimize kulp takmakla meşguller. Biz ise, Alanya Belediyesi olarak ekibimizle ve siyasi teşkilatlarımızla birlikte halkımıza verdiğimiz sözleri, Alanya’mızın geleceğine dair muazzam hedeflerimizi gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz.” dedi.


BAŞKAN YÜCEL; “MAHMUTLAR’IMIZA DÖRT DÖRTLÜK BİR TESİS İNŞA EDİYORUZ”

Tesisin detaylarını da anlatan Başkan Yücel, “İşte bugün, bir hayali daha gerçeğe dönüştürüyoruz. Mahmutlar için mega projemiz olan Kültür ve Etüt Merkezi Projemizin temelini atıyoruz. 1200 kişilik düğün ve çok amaçlı salona sahip Kültür ve Etüt Merkezimizde bölge halkımız, nikah salonundan kütüphaneye, sergi alanından tiyatro ve konferans salonuna kadar ihtiyaç duyduğu her şeyi bir arada bulabilecek. Ayrıca Kültür Merkezi binamızın üst katında, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için 24 derslikli bir etüt merkezi de tasarladık. Alanya merkez ve Payallar Mahallemizden sonra bir etüt merkezini de Mahmutlara kazandıracağız. Mahmutlarımıza dört dörtlük bir tesis inşa ediyoruz. Şimdiden bölgemize hayırlı uğurlu olsun.


BAŞKAN YÜCEL’DEN SAĞLIK OCAĞI MÜJDESİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bölge halkına bir müjde daha verdi. Sağlık Ocağı için çalışmaların başlayacağını belirten Başkan Yücel, “Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Mahmutlar’a yeni bir sağlık ocağı kazandırmak için çalışmalara başladık.  Belediyemiz ile hayırsever Mehmet Gönüllü arasında Mahmutlar Mahallesi’ne sağlık ocağı yapımı için protokol imzalandık. En az 8 doktorun hizmet vereceği Sağlık Ocağımızın yer teslimi yapıldı. Hayırsever Mehmet Gönüllü beyefendinin desteğiyle mevcut sağlık ocağının yukarısındaki bölgeye ikinci sağlık ocağını en kısa zamanda inşa edeceğiz ve siz kıymetli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sağlık ocağımızın yapımını üstlenen Sayın Mehmet Gönüllü’ye sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Şimdiden Mahmutlara yapacağımız tüm hizmet ve projelerin Alanya’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Mahmutlar hizmetin en iyisine, her şeyin en güzeline layık. Mahmutlar için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


TAŞ; “CUMHUR İTTİFAKININ EN GÜZEL ÇALIŞAN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN BİR TANESİ”

Başkan Yücel’in açılış konuşmasının ardından AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş konuştu. Taş konuşmasında, “Normalde böyle bir hizmeti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapması lazım ama maalesef Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel bu güzel hizmeti Mahmutlar’ımıza, Alanya’mıza kazandırıyor. Burada defalarca açılışa ve temel atma törenine geldik. Cumhur İttifakının en güzel çalışan belediye başkanlarımızdan bir tanesi. Alanya Belediye Başkanımıza Alanya adına, Antalya adına yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz biz de Cumhur İttifakı olarak her zaman yanınızdayız. Alanya’mızda çok güzel imkanlar var. Mesela turizm, deniz gibi. Tarım var, muzculuk var, seracılık var aynı zamanda Alanya’mızın çalışkan bir belediye başkanı var ve bir de dünyaya açılmış Dışişleri Bakanı var. Bu hizmet 50 yıl hatta 100 yıl çocuklarımıza, torunlarımıza Alanya’mıza ve Mahmutlarımıza hizmet verecek.” İfadelerini kullandı.


YILDIZ; “ALANYA İL OMAYI HAK EDİYOR”

MKYK Üyesi Hüseyin Yıldız ise konuşmasında, “Alanya’mız turizmin başkentidir. Alanya’ya ne kadar hizmet etseniz Alanya’mız bunu hak etmektedir. Alanyalılar il olmayı hak ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de alacağınız kararlarla Alanya’yı il yapacağınıza inanıyorum. Çünkü bu istek Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 100 il 1000 ilçe isteğinin temelidir. Biz önümüzdeki seçime inşallah Cumhur İttifakı olarak Alanya’yı il görmek istiyoruz. İnsanların aklının bile alamayacağı yerlere ülkemize getiren Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin olduğu gibi Belediyemiz de Alanya’mızda hizmetler noktasında bazılarının akıllarının alamayacağı yere getirdiğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizim kararımız net 2023’te inşallah Cumhur İttifakı yeniden iktidar olacak ve Cumhurbaşkanımız yeniden Cumhurbaşkanı olacak ve TBMM’de çoğunluğu ele geçireceğiz. 2024 yerel seçimlerinde de Antalya’nın belediye başkanlıklarının alayını kazanacağız.” dedi.


ÇELİK; “BU MUHTEŞEM ESERİ GÖRÜNCE MUTLU OLDUM”

Antalya Milletvekili Kemal Çelik çok muhteşem ve büyük bir hizmetin temelini attıklarını belirterek, “Ben de biraz Alanyalılık var. Belediye Başkanlarımızın yapması gereken en önemli şey bir kenti yaşanabilir bir kent haline getirmektir. Gördüğüm kadarıyla Alanya’mız da yaşanabilir bir kenttir. 81 vilayet Antalya’mıza ve Alanya’mıza yaşanabilir kentlere akın etti. Bununla da kalmadı tüm dünya Alanya’ya akın etmeye burada kalıcı olmaya başladı. Bir yere niçin gelirler, huzur varsa gelirler evet burada da huzur var. Bir de alt yapı tesislerinin de yeterli olması lazım. Cumhur ittifakının çalışmaları ile alt yapımız da tamam. Hiç kimse bir eğitim ve kültür yuvasını küçümsemesin. Bu çok önemli bir kültür alt yapısıdır, eğitim alt yapısıdır. Bu nedenle burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Bu muhteşem eseri görünce daha da mutlu oldum.” dedi.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU; “BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında, "Alanya'da birlik ve beraberlik olunca mutlu oluyoruz. Birlik beraberlik olunca, hizmetin en iyisi gelir.” dedi ve “Bugün Mahmutlar Kültür ve Etüt Merkezimizin temelini atıyoruz. Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptığı hizmetler için kendisini tebrik ediyorum. Böyle geleceğimize yatırım olan önemli bir proje ve vizyonu oraya koyduğu için kendisini tebrik ediyorum. Antalya-Alanya Otoyol projesinin ihalesi 6 Ekim'de gerçekleştireceğiz. Kuşyuvası Tüneli'nde çalışmaları yoğunlaştırdık, bitmek üzere. Kuşyuvası'nda Alanya’dan Mahmutlar’a gelecek yolu da bitireceğiz. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da ve Antalya’mızda da iki adet havalimanı var. Gazipaşa-Alanya Havalimanı terminalini yenileyeceğiz, büyüteceğiz. Alanya’mıza, Gazipaşa’mıza yakışır bir şekilde projeyi hayata geçireceğiz. Uçuş destinasyonları da her geçen gün artıyor. Haftada 2 gün Sırbistan’dan uçuşlar bölgemize başladı. Türk Hava Yolları aracılığıyla da Sırbistan’dan ortak uçuş anlaşması gerçekleşecek ve onlar aracılığı ile de uçuşlarımıza başlayacağız.” dedi.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN SAĞLIK VE EĞİTİM MÜJDELERİ

Alanya ve bölgenin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 150 yataklı ilave projeyi ihaleye çıkaracağız. Psikolojik Destek Merkezi, Nükleer Tıp Merkezi, 50 yataklı onkoloji servisini de hizmete açacağız. Payallar Devlet Hastanesi’nin ihalesini de tekrardan yapıyoruz. Sağlık ocağının da ihalesi gerçekleşecek.” dedi.


Eğitim alanındaki yatırımlardan da bahseden Bakan Çavuşoğlu, “Sadece Alanya'da 71 okul açtık. Bin 373 derslik, 3 pansiyon, 5 spor salonu, gerçekleştirdik. Bu yıl 5 okulu açtık. 147 derslikle beraber, gelecek senede 318 dersliği yine eğitime sokacağız. Nüfus arttıkça dolayısıyla okul ihtiyacı da artıyor. Devlet olarak bunu karşılamalıyız, bu bizim görevimiz. Alanya’mız şanslı bir yer çünkü iki tane üniversite var. Bu hayal bile değildi. Tıpkı Kuşyuvası’na tünel yapacağız dediğimiz zaman dedikleri gibi buna da inanmadılar. 


Alanya’da 20 bin öğrenci var ve bu yakında 50 bin olacak. Buna hazırlıklı olmalıyız. Alanya’da yurt kapasitemizi yüzde 150 artışla 5 bine çıkardık. Bu sene 2 bin kişilik yurt inşaatına da başlıyoruz. Böylelikle yurt sayımızı da 7 bine çıkarmış olacağız bu yılın sonu itibariyle. Alanya’mıza ne yapsak azdır. Mahmutlara da özel önem veriyoruz. En büyük mahallemiz ve çok hızlı gelişti. Büyüyen bu şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için bir taraftan belediyemiz bir taraftan hükümetimiz çalışıyor. Bunları yaparız çünkü çok çalışıyoruz. Tekrardan bu merkez hayırlı olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte düğmelere basarak Mahmutlar Kültür Merkezi ve Etüt Destek Eğitim Merkezi’nin temeline ilk beton döküldü. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0