Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Belediyesi Kardeş Şehir Silute’de
Alanya’nın kardeş şehirlerinden olan Litvanya Silute’de gerçekleştirilen 14. Balık Çorbası Festivali’ne Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve meclis üyeleri katıldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan festivalde iki şehir arasında 2007 yılından beri süren dostluk ilişkileri pekiştirildi.
08 Eylül 2022 - Perşembe 15:59
YAŞAM

Alanya Belediyesi, kardeş şehirlerde yapılan festival ve etkinliklere katılarak ikili ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor. Litvanya’nın Silute şehrinde yapılan 14. Balık Çorbası Festivali’ne de Alanya’yı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Meclis Üyeleri Mehmet Ali Tekin, Muammer Özbudak, Ali Rıza Kayacı, Hüseyin Yaman, Halit Öztürk katıldı.


Klaipeda bölgesinin en önemli festivallerinden olan ve bu yıl 14. kez düzenlenen Balık Çorbası Festivali’nde Alanya’nın yanı sıra Silute’nin diğer kardeş şehirleri Polonya’nın Kolobzego, Polonya’nın Pruszc Gdanski ve Letonya’nın Saldus şehirlerinin temsilcileri de katıldı. Festival kapsamında 69 balıkçı takımı yılın en iyi balıkçısı ve özel balıkçılık yüzüğü ödülü için kıyasıya yarıştı.


Silute Belediye Başkanı Vytautas Laurinaitis ve ekibi Alanya heyetini en güzel şekilde ağırladı. Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve meclis üyeleri, resmi ziyaret esnasında Silute ve diğer tarihi, kültürel noktalarını turizm gelişimi açısından incelediler. Litvanya ziyaretinde Vilnius Türkiye Büyükelçisi Gökhan Turan ile buluşan Alanya heyeti, Litvanya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler üzerine istişarelerde bulundular. 2007 yılından bu yana süre gelen kardeşliği pekiştiren festival sayesinde gelecek nesillere de bu dostluğun devamı için örnek olundu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0