Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazipaşa; Cimbiti Nohutu Hasadını Tamamladı
Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Cimbiti yaylasına ekilen nohutları hasat etti. Üreterek büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen Gazipaşa Belediyesi ekipleri, yaylalardaki belediyeye ait verimli topraklara nohut ekimi yapmıştı. Bir hafta önce yaylaya çıkan Gazipaşa Belediye personelleri nohut hasadını tamamladı.
08 Eylül 2022 - Perşembe 15:57
YAŞAM

“Gazipaşa Belediyesi olarak her yıl üretmeye ve geleceğe güvenle ilerlemeye devam ediyoruz.”

Gazipaşa Belediyesi Mayıs ayında merkeze 60 kilometre uzaklıkta, 1700 metre yükseklikteki Cimbiti yaylasına nohut ekimi yapmıştı. Göreve başladığı zamandan itibaren belediyenin boş arazilerini değerlendirmeye çalışan Başkan Yılmaz, nohut hasadı yapan belediye personellerini Cimbiti yaylasında ziyaret ederek kolaylıklar diledi. 


Her zaman çalışarak, üreterek hem örnek olup hem de gelişmeyi hedeflediklerini söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs ayında 100 dönüm arazimize nohut ekimi yapmıştık. Ekimden sonra yaylalarımız güzel yağış aldı. Dolayısıyla nohutlarımızdan iyi bir verim almayı bekliyoruz. Her yıl nohut ekimi yaparak hem üretime destek oluyor, hem de çiftçilerimize örnek oluyoruz. 


Burada tamamen belediyemizin imkanlarıyla ve çalışma arkadaşlarımızın emekleriyle üretim yapıyoruz. Nohut ekimi ve hasat zamanında; günlerce, emek ve özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum.  Yaylalarımızda ekim yapan çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum. Herkese bol bereketli hasatlar olsun. Bu topraklarımızda emek var, dayanışma var, üretim var. Üretimimizde ise gelecek var. Bu bilinçle Gazipaşa Belediyesi olarak her yıl üretmeye ve geleceğe güvenle ilerlemeye devam ediyoruz.” dedi. 


Gazipaşa Belediyesi, üretimi artırarak tüketicinin sağlıklı ürünlerle buluşması için çalışmalarını devam ettiriyor. Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, hasat yapılan nohudun bir kısmının bir sonraki yıl için tohum olarak saklanacağını, bir kısmının ihtiyaç sahiplerine verileceğini ve bir kısmının da satışa sunulacağını belirtti.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0