Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Karadağ: “Meclisten geçmeyen yatırımın bir anlamı yok”
Dimçayı yolu üzerinde atıl bekleyen beton bloklar önünde basın açıklaması yapan Karadağ, “Yazıktır günahtır. Alanya Belediyesi sık sık yaptığı gibi yine meclisten geçmeyen bir kararın önceliği olarak bir takım yatırımlar yapmakta” sözlerine yer verdi.
05 Eylül 2022 - Pazartesi 21:37
YAŞAM

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Alanya Belediyesi’ne isyan etti. Dimçayı yolu üzerine bulunan ve 1 yılı aşkın uzun süredir atıl vaziyette bekleyen beton blokların önünde basın açıklamasında bulunan İlçe Teşkilat Başkanı Coşkun Karadağ, “Alanya Belediyesi sık sık yaptığı gibi yine meclisten geçmeyen bir kararın önceliği olarak bir takım yatırımlar yapmakta. Buradaki yatırım 40-50 fakir vatandaşa bir ev yapma maliyetidir. Eğer biz bir yatırım yapacaksak tüm Alanya halkının yararına ve çıkarına olmalı” sözlerine yer verdi.


Başkan Karadağ, “Şu an  Alanya Belediyesi’nin deposu olan bir yerdeyiz arkamızda gördüğünüz gibi daha önce Alanya’da meclisten iki defa reddedilen geçmeyen T-mahmuz projesi bir proje vardı bu projelerin yapımı için kullanılan blokların önündeyiz. Alanya Belediyesi sık sık yaptığı gibi yine meclisten geçmeyen bir kararın önceliği olarak bir takım yatırımlar yapmakta. Bunlardan bir tanesi de denize döşenecek olan beton bloklar. Bu beton blokları şu an sayma şansım yok ancak tahmini 100-150 adet belki daha da fazla. Ama ne yazık ki bir buçuk iki yıldır atıl bir şekilde bekliyor şimdi bunun maliyetini kabaca hesaplayacak olursak eğer 1 adet yapılan bu blokların bir tanesi yaklaşık 3 metreküp civarında bunun içerisinde tabii ki betonarme donatı var, bunun işçiliği var, bunun saklanması korunması var, taşınması var. 


Tahmin ettiğime göre bir adet beton bloğun maliyeti yaklaşık 20 bin TL civarında diye düşünüyorum. Bunları da çarptığımız zaman çok büyük miktarda parasal yatırım atıl bir şekilde burada beklemektedir. Arkadaşlar bu yazık günahtır” şeklinde konuştu.


Karadağ “Yatırımların atıl bir şekilde bekletilmesi elbette ki Alanya Belediyesi’nin bütçesinden çıkmakta ancak Alanya Belediyesi’nden de ziyade tüm Alanya’da vatandaşların cebinden çıkmakta. Bunu Alanya Belediyesi sık sık yapmaktadır meclisten geçmeyen bir şeye yatırım yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Bunun birçok örneklerini de sizlere gösterebilirim. Alanya Belediyesi bu tür yatırımları yaparken mutlaka yasallaşmalı, yasası geçmeli ve ondan sonra yatırım yapmalıdır. Görmüş olduğunuz yatırım inanın ki belki 40-50 fakir vatandaşa bir ev yapma maliyetidir. Eğer biz bir yatırım yapacaksak tüm Alanya halkının yararına ve çıkarına olmalı Alanya halkına hizmet etmeli” sözlerine yer verdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0