Reklamı Geç
HABER DETAY
AGC’den muhteşem Salda gezisi
Alanya Gazeteciler Cemiyeti kültür gezileri kapsamında Eylül ayı etkinliğini Burdur ili ve Salda Gölü turu ile gerçekleştirdi. AGC Üyesi gazetecilerin aileleri ile birlikte gittiği çıktığı gezi etkinliğinde katılımcılar hem bilgi edindi, hem eğlendi hem de farklı bir coğrafyayı tanıma imkanı buldu. AGC Başkanı Coşkun, “Söz verdiğimiz gibi gezi etkinliklerimiz ve diğer çalışmalarımız devam edecek’ dedi.
04 Eylül 2022 - Pazar 15:13
YAŞAM

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) geleneksel olarak düzenlediği kültür gezilerini tüm hızıyla sürdürüyor. Son gezi etkinliği de Burdur ve Salda Gölü’nde gerçekleşti. Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, AGC yönetim kurulu, üyeleri ve aileler Burdur etkinliğinde bir araya geldi. Üyeler etkinlikte hem Burdur’u yakından tanıma fırsatı buldu, hem de Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü hakkında çeşitli bilgiler edindi. 3 Eylül Cumartesi günü sabah saat 06.00’da yola çıkan gezi ekibi Burdur Susamlık’ta kahvaltı keyfi yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi. Kahvaltının ardından Lisinia Doğa Park’ta aromatik bitki ürünleri hakkında sunum izleyen gazeteciler doğal taşlardan takılara, şifalı bitkilerden kozmetik ürünlere bir çok konuda bölgenin zenginliğini tanıdı. 


SALDA GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında bulunan Salda Gölü’ne doğru yolculuk sürdü. Lavanta tarlaları ve gölün eşsiz manzarası eşliğinde gidilen yolda rehber eşliğinde ve BGC Başkanı Tuncel’in verdiği bilgiler doğrultusunda Alanyalı Gazeteciler Salda’yı tanıdı. Dünyanın üçüncü derin gölü olan Salda’ya varıldığında hastalıklar için şifalı suda kimi kil maskesi yaptı, kimi bol bol fotoğraf çekti, kimi ise ayaklarını suya soktu. Göl seviyesinde belirgin düzeyde çekilme olduğu ise dikkat çekiciydi. Salda Gölü keşfinin ardından Kayadibi Mahallesi’nde meşhur Yeşilova Tostu yiyen gazeteciler Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’den bilgiler aldı. 


‘BEDEL ÖDEDİK’
Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel Kayadibi Otel’de yaptığı konuşmada “ Her geçen gün yeni kurduğumuz şeylerle geliştirmeye, güzelleştirmeye çalışıyoruz. Burası için çok ağır bir bedel ödedik. Nasıl bir bedel derseniz ayaklarımda 10 tane kurşun var. Vücuduma aldığım kurşunların 2 tanesi duruyor. İlçemde uyuşturucu ve fuhuş mafyasına karşı mücadele ettik. Ve bu topraklardan bu mafyayı söküp attık. Bunun da bedeli ağır oldu. Bu ağır bedeli ödeyerek hem Salda Gölü’nü işgalcilerden kurtardık, koruduk. Hem de buradaki rantı engelledik. Ulusal düzeyde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eşi benzeri olmayan bu güzel topraklar bize miras kaldı diye bakmıyoruz, bizden sonraki nesillere de götüreceğiz” diye konuştu. AGC Başkanı Coşkun ise meslektaşları adına Başkan Şenel’e teşekkür etti ve ‘Ortak noktamız, kırmızı çizgimiz ülkemizin huzuru. Şehirlerimiz ve bölgelerimizde yanlışa karşı mücadele eden yöneticilerimize destek vermek biz gazetecilerin göreve’ dedi. Coşkun, ev sahipliğine teşekkür etmek amacı ile Şenel’e Atatürk resimli çini tabak hediye etti. 


MEDYADA 69 YIL 
AGC Başkanı Coşkun, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, AGF Basın Sözcüsü Kürşat Tuncel’e de teşekkür etti. Coşkun ’69. Yayın yılını dün kutlayan Burdur Yenigün Gazetesi Sahibi Kürşat Tuncel ve ekibini kutlarım. Yerel yayaıncılıkta 69 yıl büyük bir başarıdır. Uzun yıllar sürmesini dilerim. Ev sahipliği için de kendilerine teşekkür ederim’ dedi. Coşkun, Tuncel’e de gazetesinin 69. Yılını kutlamak amacı ile AGC adına Atatürk portreli tabak hediye etti. 


BAŞKAN COŞKUN’DAN TEŞEKKÜR 
Gezi hakkında açıklama yapan Başkan Coşkun da , “AGC’nin kültür gezileri bugüne kadar genellikle Antalya sınırları içerisindeydi. Bir farklılık yaptık Burdur iline geldik. Salda Gölü gezimiz oldu. Sabah başlayıp gün  boyunca devam eden bir çalışmaydı. Burdur’u gördük, Salda’yı gördük. Salda’daki gelişmeleri, değişimleri gördük. Yeşilova’da belediye başkanımızla sohbet ettik. Buradaki yapılan çalışmaları öğrendik. Hem kültürel anlamda hem gelişim anlamında  kendimizi yenileyen çalışmalarla AGC olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bunun sözünü de vermiştik. Salda gezisi de onlardan birisi oldu. Bir başka gezide inşallah aynı güzellikte geçmesini diliyorum. Katılan tüm arkadaşlarıma, bizi misafir eden Burdur Belediyesi’ne, Yeşilova Belediyesi’ne ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0