Reklamı Geç
HABER DETAY
Motorin Fiyatları Aşağıya Çekilmeli
Ülkemizde son günlerde motorin ve benzin fiyatları arasındaki fiyat farkı sebebiyle, ulaşım sektöründe ticari anlamda faaliyet gösteren esnafların mağdur oldukları ve akaryakıt fiyatlarında bir denge sağlanması gerektiği ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Şoförler Odası Başkanı D.Ali AKKAYA ‘’Ülkemizde ulaşım sektöründe faaliyet gösteren ve ticari olarak kullanılan kamyon, otobüs, iş makinesi, , okul servisi vb araçlarında motorin (dizel) yakıt kullanılmaktadır.
01 Eylül 2022 - Perşembe 14:32

Hususi olarak kullanılan otomobiller de ise benzinli araçlar tercih edilmektedir. Yani genel anlamda hususi araçlarda benzin, ticari araçlarda ise mecburiyetten (söz konusu bu ticari araçlar fabrika da dizel olarak üretildiği için) motorin (dizel) kullanılmaktadır. Ülkemizde son 30-40 yıldır dizel yakıtın benzin fiyatlarına göre her zaman daha ucuz olmasına rağmen; şu an akaryakıt istasyonlarının fiyat tabelalarına baktığımızda motorin (dizel) son günlerde benzin fiyatının çok çok üstüne çıkmış ve yaklaşık 7 lira fiyat aralığı oluşmuştur. 


Şu an motorin fiyatları 27,19 lira seviyelerinde iken, benzin fiyatları 20,42 lira seviyelerindedir. Oysa ki ikisinin de hammaddesi petrol’dür. Bu konu da acil bir düzenleme yapılmalıdır. Çünkü ulaşım sektöründe faaliyet gösteren tüm ticari araçlar motorin (dizel) yakıt kullanmaktadır. Siz hiç benzinli otobüs, minibüs, iş makinesi gördünüz mü? Veya keyfiyen gezmek için  kamyon, otobüs alan birini gördünüz mü? Ekmeği için, ülke ekonomisine bir şeyler kazandırmak için kullanılan otobüs, kamyon, iş makinesi gibi araçların yakıtı olan motorin (dizel) fiyatı ile ilgili fiyat politikalarının değiştirilerek geçmişte olduğu gibi aşağıya çekilmesi gerekmektedir. 


Bu şekilde devam etmesi halinde hepsi birbirine entegreli olan ticari hayat sekteye uğrayacaktır. Yetkililerimizden konu ile ilgili bir düzenleme yapılmasını istiyoruz’’ Dedi.  
 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0