Reklamı Geç
HABER DETAY
Toklu “Devletimiz Yaraları Bir Bir Sarıyor”
Geçen sene Temmuz ayının sonunda başlayan, günlerce ekiplerin ve vatandaşların uzun uğraşları sonucu söndürülebilen Güzelbağ ve Bayır yangınlarının üzerinden tam bir yıl geçti. Geçen zamanın ardından Güzelbağ ve Bayır Mahallelerinde meydana gelen hasarların tespitleri tek tek yapılıp afetzede vatandaşlar belirlendi ve bir bir yaralar sarılmaya başlandı.
31 Temmuz 2022 - Pazar 12:48
YAŞAM

Güzelbağ ve Bayır Mahallelerinde yaşanan yangın afetinin 1. yılında AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, bölgede yangının başlamasından dakikalar sonra devletin tüm imkanlarını bölgeye seferber edip halkının yanında olduğunu ve yangınların söndürüldükten sonra ise yaraları bir an evvel sarabilmek için çalışmalara ivedilikle başladığını belirtti.


DEVLETİMİZİN GÜCÜNÜ HİSSETTİK
Yangının ilk dakikalarından itibaren devletin gücünü bölgede hissettiklerini belirten Başkan Toklu, “2021 yılı ülkemizin ve bölgemizin felaketlerle sınandığı, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde tek yürek olup bu felaketlerin üstesinden geldiğimiz bir dönem oldu. Güzelbağ ve Bayır Mahallelerimizde başlayan yangında Devletimiz ilk dakikadan itibaren hem bölgemizde yangınla mücadele etti hem de vatandaşlarımızı bir an olsun yalnız bırakmadı. Bu yangın sürecinde Devletimizin gücünü hamdolsun hissettik. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, bölgemizde yaşanan orman yangınlarının ilk başladığı günden bitiş anına kadar seferber oldu. Ekiplerimiz ve halkımız yangınlara karşı cansiperane bir şekilde mücadele verdi. Yangının yerleşim yerlerine sıçraması ile bir çok ev, tarım arazisi, ağaç vb. yandı. Devletimiz yerinde hasar tespitleri yaparak halkımızın yaralarını sarabilmek için 7/24 sahada görev aldı.” dedi. 


YARALAR BİR BİR SARILIYOR
Tarihin en büyük yangınlarından birinin yaşandığı Güzelbağ ve Bayır mahallelerinde konut inşaatları hızlı bir şekilde sürüyor. Hak sahiplerinin belirlendiği konut inşaatlarının biran önce tamamlanarak vatandaşlara teslim edeceklerini belirten Başkan Toklu,


"Güzelbağ ve Bayır mahallelerimizde toplamda 96 afetzedenin tespiti yapıldı. Güzelbağ Mahallesinde yapılan tespitlerde konut yapımı için 5 hak sahibi belirlenmiş olup 2 hak sahibinin evinin yapımına başlanmıştır. 3 tanesinin de tahsisle ilgili sorun çözülmesine müteakip ev yapımına başlanacaktır. Ayrıca 1 vatandaşın evi Kaymakamlık Makamı aracılığıyla hayırsever tarafından yapılmaya başlanmıştır. 1 evde hayırseverler tarafından yapılmış ve ev sahibi evinde yaşamaya başlamıştır. 


Bayır Mahallesinde 61'i Merkez, 30'si Takanlar Mevkii olmak üzere konut yapımı için toplam 91 hak sahibi belirlenmiştir. Takanlar Mevkiindeki 30 hak sahibinin evlerinin yapımı ile ilgili ön hazırlık süreci tamamlanmış ve konutlar vatandaşın kendi parsellerine yapılacak olup kamulaştırılan alan içindeki inşaatlar yerleşim planının hazırlaması akabinde başlamıştır. Merkezde yapılacak 61 hak sahibinin evlerinin yerine yenilerinin yapılması için Kamulaştırma işlemi tamamlanmış olup TOKİ tarafından ihale yapılmış ve Bayır Merkezdeki 15 evin yapımına başlanmıştır. Bu 15 evden 3 tanesi orta kata kadar yapılmış, 7 adet evin zemin betonu dökülmüş ve 5 adet evin ise yapım zemini hazırlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Devletimiz güçlüdür, her zaman halkının yanındadır. Rabbim ülkemizi, memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0