Reklamı Geç
HABER DETAY
STK'lara hayvan arama kurtarma eğitimi
Antalya’da STK’lara hayvan arama kurtarma eğitimi verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tim Komutanlığı işbirliğiyle düzenlenen eğitimde katılımcılara doğal afetlerde ve doğada zor durumda kalan hayvanların nasıl kurtarılması gerektiği anlatıldı.
31 Temmuz 2022 - Pazar 12:42
YAŞAM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Antalya Tim Komutanlığı işbirliğiyle hayvan arama kurtarma eğitimi düzenlendi. Eğitime AKUT, İHH ve hayvan koruma derneklerinden gönüllüler katıldı. 2 gün süren eğitimi Antalya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mahir Akdemir verdi. Doğada mahsur kalan ya da yangın, deprem, sel gibi doğal afetlerde yaralanan evcil ve yaban hayvanlarının nasıl kurtarılması gerektiğinin anlatıldığı eğitimlerin ikinci gününde, kurtarma çalışmaları Antalya Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların üzerinde uygulamalı olarak gösterildi. 

Vahşi hayvanların bulunduğu bölümlerde ise hayvanların tehlikeli olmasından dolayı müdahale şeklinin nasıl olması gerektiği anlatıldı. Sadece insan değil tüm canlıları kurtarmayı amaçlayan dernek üyeleri, hayvanların kurtarılması konusunda bilinçlendirildi.
Hayvanat Bahçesi Sorumlu Veteriner Hekimi Zeki Cihangir, eğitime Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Jandarma Arama Kurtarma Timine ve eğitime katılan derneklere bu farkındalığı oluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Yapılan eğitim için Antalya Hayvanat Bahçesi’nin kapılarını açtık. Doğada yaşayan hayvanlar yaralandığı ve güçten düştüğü zaman bu hayvanların rehabilitasyonundan sorumluyuz. Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanlığı, sivil toplum kuruluşları ve Antalya Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa düzenlenen eğitimin çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.


AKUT Antalya Timinden Mustafa Eskitaş, “Doğal afetlerde zor durumda olan yaban ve evcil hayvanların doğru şekilde kurtarılmasıyla ilgili eğitim almak, bizim amacımız canlıları kurtarmak. Sadece insanı kurtarmak değil bütün canlıları kurtarmak. AKUT’un kurulduğu günden beri amacı ve görevi bu. Güzel bir eğitim aldık” diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0