Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’nın 50 Yıllık Sanayi İhtiyacını Çözecek Yeni Sanayi Projesi 4 Kat Büyüyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Metal İşleri Odası Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Yücel, Kestel’de yapımı süren Sanayi projesinin geldiği son aşamayı ve izlenecek yol haritasını üyelerle paylaştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cikcilli Düğün Salonu’nda Metal İşleri Odası Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.
29 Temmuz 2022 - Cuma 17:05
YAŞAM

Toplantıya Metal İşleri Odası Başkanı Ali Rıza Açman, Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kasapoğlu, oda ve kooperatif üyeleri katıldı. Kestel Mahallesi’nde yapımı süren yeni Alanya Sanayi Sitesi projesinin geldiği son aşamayı ve ilerleyen süreçte izlenecek proje detaylarını katılımcılarla paylaşan Başkan Yücel, sanayinin kısa süre içerisinde bölgeye taşınacağının bilgisini verdi.

 

“7 YIL UĞRAŞ VERDİK 50 YILLIK SORUNU ÇÖZECEĞİZ”

Hayata geçirilen proje ile Alanya’nın gelecek 50 yıllık sanayi ihtiyacını karşılayacaklarının altını çizen Başkan Yücel, “7 yıllık uğraşlarımız sonucunda bu projeyi hayata geçirdik. Tüm kurumlardan kamu yararına uygunluğunu tescilletip ‘Olur’ izinlerimizi aldık. 1/5000’lik nazım imar planları ve 1/1000’lik uygulama imar planları onaylandı. Amacımız Alanya’nın gelecek 50 yıllık sanayi ihtiyacını ortadan kaldırmak. İlgili bakanlıklardan onay alındı. Orman Bakanlığı’ndan da izin alındıktan sonra proje büyüklüğü 4 katına çıkacak” diye konuştu.

“BİR UMUT DENEREK BAŞLAYAN PROJEYİ NİHAYETLENDİRİYORUZ”

“Zamanında ‘Bir umut’ diyerek başlanan, ‘Olmaz’ denilen, üyelerin ‘Burada hiçbir şey olmayacak’ deyip terk ettiği projeyi Allah izin verirse Ocak ayına kadar içerisinde oturulacak hale getireceğiz” diyen Başkan Yücel, “Buranın üyeleri 25 yıl önce; belki de ilkokulda belki de kalfalık döneminde üye oldular. İnsanlar arzu edince hedef koyunca oluyor. Zaten başarının yüzde 50’si inanmaktır. Bende elimden geldiğince bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sözlerimin arkasında duracağım ve bu projeyi destekleyeceğim” dedi.

 

“GELECEĞİ GÖREREK HAREKET ETMEK GEREKİYOR”

“Yeni sanayi ihtiyacı 20 yıl önce doğmuştu, yeni sanayi ile bu ihtiyaç 50 yıl rafa kalkacak” diye konuşan Başkan Yücel, “40-50 yıl önce şehrin merkezinde oturan arkadaşlarımız diyordu ki, ‘Orda sanayi mi olur? Çok uzak.’ Şimdi görüyoruz ki mevcut sanayi çarşının içerisinde kaldı. Genişleyememesi, modernize edilememesi, iyi hizmet alanlarının olmaması büyük bir problem doğuruyor. 20 yıl önce bu sorun görülmüş ki yeni araştırmalar içerisine girilmiş ve yeni bir sanayi bölgesi oluşturulmuş” ifadelerini kullandı.

“ALANYA’NIN SANAYİ İHTİYACI 50 YIL RAFA KALKACAK”

Bu sanayi ile Alanya’nın sanayi ihtiyacını 50 yıl rafa kaldıracaklarını belirten Başkan Yücel, “Alanya’nın 50 yıllık bir sanayi ihtiyacını karşılayabilecek bir planlamanın içerisindeyiz. Ulaşımla ilgili olarak da Çevreyolu üzerinden şehir merkezinin neresinden çıkarsanız çıkın, mevcut sanayiye vardığınızdan daha kısa sürede yeni sanayiye ulaşacaksınız. Merkezden hiç durmadan 3 ila 5 dakika arasında gidilebilecek bir pozisyonda olacak. Türkiye’nin ve dünyanın hiçbir yerinde şehre 5 dakikada gidilebilen bir sanayi siyesi yoktur. Organize sanayiler bile bir şehirde merkezden giderken yarım saat, bir saatte gidilebilen sanayiler mevcuttur. Biz benzersiz bir yapıyı 4 kat büyüterek hayata geçiriyoruz” dedi.

 

“BAŞKANIMIZLA ELBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından üyeler de Başkan Yücel’e soru, sorun ve taleplerini iletti. Üyelerin sorularına içtenlikle cevap veren Başkan Yücel, gerekli görülmesi durumunda yapılabilecek düzenlemeler konusunda destek olacağını belirtti. Metal İşleri Odası ve Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Açman ile Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kasapoğlu da Başkan Yücel’e teşekkür ederek, Başkan Yücel ile proje için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0