Reklamı Geç
HABER DETAY
Büyükşehir sinek ve haşereyle mücadele ediyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla kent merkezi ve ilçelerde uçkun ve haşerelere karşı başlattığı mücadelesini aralıksız olarak sürdürüyor. Sinekle mücadele ''Biyosidal Ürün Uygulayıcı'' sertifikasına sahip uzman ekiplerce yapılıyor.
29 Temmuz 2022 - Cuma 14:26
YAŞAM

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, deneyimli personeli, donanımlı araçlarıyla sinek ve haşerelere karşı kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele çalışması yürütüyor. 

Saha ekipleri vektörel mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı biyosidal ürünlerle akşam saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar ilaçlama çalışması yürütüyor. 


GECE GÜNDÜZ İLAÇLANIYOR
Vektörel mücadele ekipleri sivrisinek üreme kaynağı olan durgun su birikintilerine, rögarlar, fosseptik, bataklık, kanal, mazgal, su havuzları, süs havuzları, kullanılmayan yüzme havuzları gibi kaynakları ilaçlıyor.  Karasinek için de ayrıca çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanırken kanal içlerinde de uçkun ve larva mücadelesi yapılıyor.  Gece ise ULV ilaçlamaları aralıksız devam ediyor. 


ŞİKAYET VE TALEPLERE HIZLI MÜDAHALE
Vatandaşların sıkıntısız bir yaz geçirmesi için yetkililerin belirttiği talimatlar doğrultusunda hareket eden saha ekipleri, uçkunla mücadelede rüzgarın durgun olduğu saatleri baz alıyor. İlaçlama çalışmalarında yüksek verim hedeflenirken, vatandaşların şikayetleri ve talepleri doğrultusunda da ilgili bölgelere hızla müdahale ediliyor.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0