Reklamı Geç
HABER DETAY
‘İkamet yasağı almak zorunda kalacağız’
Alanya-Gazipaşa arasındaki 45 kilometrelik hattın turistik amaçlı kullanımı yerine yağmalandığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Tarihi dokumuzu koruyamazsak elbette günün birinde ikamet yasağı almak zorunda kalacağız” dedi.
27 Temmuz 2022 - Çarşamba 20:52
YAŞAM

CHP İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, geçen hafta düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda partililerin öneri ve eleştirilerini dinlediklerini söyledi. Türkiye’nin CHP’ye çok büyük ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karadağ, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birçok konuda hükümete önerilerde bulundu. Kendisinin iktidara geldiği zaman yapacağı konuları hükümet kestirmekle beraber sanki yapmaya çalışıyor. Eğer genel başkanımız Alanya il olsun derse biliyorum ki hükümet Alanya’mızı il yapma konusunda hemen atağa geçecektir” dedi.


“BU YATIRIM MARKA KENTİMİZE VURULAN BİR HANÇER”
Alanya’daki siyasi partiler sivil toplum kuruluşları ile birlikte istişare toplantısına katıldıklarını ifade eden Karadağ, “Ana konu Alanya’da 4 mahallenin yabancı ikametine kapalı olması. Bence Alanya’nın en büyük sorunu planlı, kurallı, kimlikli bir kent yaratılması. Eğer planlı, kurallı, kimlikli bir kent konusunda çaba sarf edilmedikçe bu tür sorunların sürekli olacağı kanaatindeyim. Alanya’nın marka kent olması yönünde birçok kişinin önerileri oldu. Bence Alanya’nın kimliği tarih boyunca oturmuş. Selçuklu’ya başkentlik yapmış, Osmanlı döneminde çok büyük önemi olan Alanya’nın kimliği çok açık olarak dünya tarafından biliniyor. 


Ancak kendi insanımız açısından bu tam olarak bilinmiyor ve gereği yapılmıyor. Alanya-Gazipaşa arasında 45 kilometrelik hattın tamamen turistik amaçlı olarak kullanılması gerekiyorken, -tamamı sit alanı kararı alınan bir yer- ama burada birçok kişinin hor kullanması, birçok siyasinin çıkar uğruna buraların hibe edilmesi, yağmalanması hala önümüze geliyor. Biz tarihi dokumuzu koruyamazsak elbette ki günün birinde ikamet yasağı almak zorunda kalacağız. Alanya’nın kimliği Bizans İmparatorluğu’ndan Sulçuklu’ya oradan günümüze kadar müthiş bir yapıya sahip. Bizim böyle bir kimliğimiz üzerimizde var. Bize düşecek olan görev ise bunu doğru bir şekilde kullanmak ve geleceğe aktarmak olmalı. Gazipaşa’da limanın yakınında sit alan içerisinde yapılan bir yapı bulunuyor. Bu yatırım bizim marka kentimize vurulan bir hançer” diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0