Reklamı Geç
HABER DETAY
Kaymakam Ürkmezer Hayırsever Birsel Biçer’in Cenaze Törenine Katıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Hayırsever Birsel Biçer’in cenaze törenine katıldı İlçemiz Alanya’ya Dr. Şahin-Birsel İlk ve Ortaokulunu yaptıran kıymetli hayırseverimiz Birsel Biçer’in cenaze töreni bugün ismini verdiği okulda gerçekleştirildi. Cenaze törenine Kaymakam Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Siyasi Partiler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve sevenleri katıldı.
27 Temmuz 2022 - Çarşamba 15:15
YAŞAM

Cenaze töreninde Okul Müdürü Kamil Aydın tarafından hayırseverimiz merhume Birsel Biçer’in hayatı ve özgeçmişi okundu. Daha sonra ailesi tarafından merhumenin hatırasına konuşmalar yapıldı. 


Düzenlenen törende konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Görev süremizce Alanya’daki hayırseverlerimizle hep bir arada olduk. Ebediyete intikal eden kıymetli hayırseverimiz Birsel Biçer hanımefendiyi de ziyaret etmiştik. Yaptığımız ziyarette hayırseverimiz Birsel hanım en büyük hayalinin eğitim camiasına destek olmak ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için yüzlerce öğrencinin eğitim göreceği bir okul yaptırmak olduğunu anlatmıştı. 


Bu anlamda elini taşın altına koyarak abisi Şahin Biçer ile birlikte maaşlarından biriktirdikleri paralarla bu hayırlı işe başladıklarını ifade etmişti. Birsel hanım biriktirdiği paralarla her gün bu okula bir tuğla bir taş koyarak fedakarlıklarda bulunan çok değerli bir Cumhuriyet kadınıdır. Birsel hanım abisi Şahin bey ile birlikte yaptırdığı bu okulda binlerce çocuk yetişecek ve eğitim görmeye devam edecek. Merhume ve abisinin ismi bu okulda ve gönüllerde yaşayacak. Tekrardan hayırseverimiz Birsel hanıma rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun’’ dedi.  
Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından merhume dualar eşliğinde anıldı. Daha sonra Bektaş Mezarlığında cenaze namazı kılınan Hayırsever Birsel Biçer dualar edilip defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0