Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da kesilen kurban sayısı açıklandı
Alanya genelinde Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere toplam 31 bin 84 adet kurban kesild İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Kurban Bayramı’nın Alanya’da sorunsuz geçirildiğini söyledi. Rüzgar, “Kurban Bayramı öncesi, bayram süresince ve bayramdan sonra vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir biçimde kurban dini vecibelerini yerine getirmeleri için veteriner hekimlerimiz ve gıda denetim ekiplerimiz aralıksız çalıştı.
21 Temmuz 2022 - Perşembe 23:58
YAŞAM

İlçe müdürlüğümüz veteriner hekimlerimiz kurban satış ve kesim yerlerinde sürekli kontrollerini yaptılar. Ekiplerimizin denetimleri ile Kurban Bayramı’nın sağlıklı bir şekilde ve sorunsuz geçirilmesi sağlandı. İlçemizde Kurban Bayramı’nda büyükbaş bin 454 adet ve küçükbaş 29 bin 630 adet olmak üzere toplam 31 bin 84 adet kurban kesildi” dedi. 


“KAÇAK VE SAHTE ALKOL DENETİMİ ARALIKSIZ SÜRDÜ”
Kurban Bayramı tatili ve yaz sezonu nedeni ile Alanya’nın yoğun yerli ve yabancı turist akınına uğradığını ifade eden Rüzgar, “Yine tatil süresince gıda denetimlerimiz toplu tüketim yerleri, (otel, restoran, kafe vb.) satış yerleri, (market, fırın vb.) ve üretim yerleri sıkı bir şekilde denetlendi. Bu sayede vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi sağlandı. Ayrıca sahte ve kaçak alkol denetimlerimizde aralıksız devam etti. Müdürlük olarak tüm gıda denetimlerimiz ve kontrollerimiz yıl boyunca sıkı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0