Reklamı Geç
HABER DETAY
Müftü İlhan’dan Alanya halkına çağrı
Yaz Kur’an kurslarını ziyaret eden Müftü İlhan, Alanya halkına çağrıda bulundu. İlhan, “Kurslarımıza katılamayan yavrularımızı tatil havasında geçen bu güzel ortama tekrar davet ediyorum. Kursun başını kaçırdım diye düşünmesinler” dedi.
21 Temmuz 2022 - Perşembe 15:40
YAŞAM

Alanya Müftülüğü’ne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü itibariyle başlayan yaz Kur'an kursları devam ediyor. Her sene okulların tatil olduğu dönemde milyonlarca çocuk ve gencin Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrendiği yaz Kur'an kursları dokuz günlük kurban bayramı tatilinin ardından kaldığı yerden devam ediyor. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan bu kapsamda Çelikler Süleymaniye Camii, Bostancılar Camii, Yeşilöz Camii ve Uğrak Mahallesi Suçatı Camii’nde düzenlenen Yaz Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.


“GELSİNLER KAPILARIMIZ HER ZAMAN AÇIK”
Öğrencilere dini konularda sorular sorup, Kur’an-ı Kerim okutturan ve öğrencilerle sohbet eden Müftü İlhan, öğrencilere bir dizi tavsiye ve nasihatte bulunarak zihin açıklığı ve başarılar diledi. Müftü İlhan ayrıca din görevlilerinden öğrencilerin genel durumları, kursa katılan öğrenci sayısı, uygulanan eğitim ve öğretim yöntemleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Yaz Kur’an kurslarının gayet verimli geçtiğini belirten Müftü İlhan şunları kaydetti: “Yaz Kur’an kurslarımıza katılım gayet memnun edici. Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ın temel inanç esasları, ibadetleri ve Hz. Peygamber'in hayatı öğretiliyor.

 

Bunun yanında milli ve manevi değerlerimizi kavratmak için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında çocuklarımızla bir araya gelerek kurslarda neler öğrendiklerini soruyoruz. Onlarla tanışma fırsatımız oluyor. Ben kurslarımızda gayretle, özveriyle görev yapan öğreticilerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Zaman zaman kurslarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Kurslarımıza katılamayan yavrularımızı da tatil havasında geçen bu güzel ortama tekrar davet ediyorum. Kursun başını kaçırdım diye düşünmesinler. Gelsinler kapılarımız her zaman açık. Yaz Kur'an kurslarımız 26 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek" dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0