Reklamı Geç
HABER DETAY
ALKÜ, Rektör Kalan ile sınıfta kaldı
Rektörlüğünü Ekran Kalan’ın yaptığı ALKÜ, üniversite arası değerlendirmede sınıfta kaldı SONALANYA - (ÖZEL HABER-HAMDİ ACET) Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) “2022 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırma”nda 3 kategoride de son sıralarda yer alarak sınıfta kaldı.
21 Temmuz 2022 - Perşembe 10:22
EĞİTİM

Üniversite Araştırma Laboratuvarı Yayınları (ÜNİAR), ülkedeki 199 üniversite arasında memnuniyet araştırması yaptı. Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr Cemil Yücel’in 2022 yılını içeren araştırmasında Alanya’dan ALKÜ ve Alanya HEP de yer aldı.


Özel, vakıf ve devlet üniversiteleri arasında yapılan ‘Üniversitelerin Genel memnuniyet Sıralamsı’nda 299 memnuniyet puanı alan ALKÜ 199 üniversite arasında kendine 161. sırada yer buldu. 

ALKÜ, ‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında’ ise 126 devlet üniversiteleri arasında 104. oldu. 


ALKÜ, ’Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralamasında’ ise sadece 24 üniversiteyi geride bırakabildi. ALKÜ bu kategoride 175. sırada yer aldı. 

Başarı sıralamasında sadece ALKÜ sınıfta kalmadı. Alanya’daki vakıf üniversitesi Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Alanya HEP) de genel memnuniyet sıralamasında ALKÜ’nün iki basamak altında kalarak 163. sırada yer aldı. 

Alanya HEP, 73 vakıf üniversitesi arsında ise 285 punala 58. oldu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0