Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Müftülüğü’nden ‘sosyal medya’ uyarısı
İnsanların sosyal medyada beğeni almak için kendini farklı gösterdiğini vurgulayan Alanya Müftülüğü, “Kötü huylardan kurtulmanın yolu bu mecraları beğeni toplamak için değil, kendine ve başkalarına faydalı olmak için kullanmak” uyarısında bulundu.
20 Temmuz 2022 - Çarşamba 09:04
YAŞAM

Alanya Müftülüğü vatandaşları sosyal medya kullanımı konusunda uyardı. Sosyal medyanın günümüzde tüm ağlarıyla insanların hayatını çepeçevre kuşattığına dikkat çeken müftülük, övgü ve alkışların insanları Narsizme ittiğini vurguladı. Alanya Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, “İletişim kurma, fotoğraf, video ve birtakım bilgilerin paylaşımı gibi niyetlerle başlayan sosyal medya maceramız, zamanla vaktimizin önemli bir kısmını geçirdiğimiz ve hayatımızın neredeyse her anını paylaştığımız bir alana dönüştü. 


Bu durumdan en çok mahremiyet etkilendi. Sosyal medyada var olmanın ve kıymet görmenin ölçüsü, daha çok görünür olmak ve bunun için de sürekli paylaşımda bulunmaktır. İnsanlar, beğeni uğruna kendilerini olduklarından farklı gösterecek paylaşımlarda bulunabilmektedir. Narsizme giden yolun taşları da bu övgü ve alkışlarla örülmektedir. Oysa İslam’ın ahlak anlayışında enaniyet ve kibir yerilmiş, mütevazı ve alçakgönüllü olmak tavsiye edilmiştir. Yeni medyanın yozlaştırdığı ahlak anlayışının sonucu olan kötü huylardan kurtulmanın yolu ise bu mecraları beğeni toplamak için değil, kendisine ve başkalarına faydalı olmak için kullanmaktır.” 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0