Reklamı Geç
HABER DETAY
Tahir Göktepe’den 6 gün için çok önemli uyarı!
19-25 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklığının 38-44 derece arasında olacağını açıklayan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Nispi nem 10 dereceye düşecek. Rüzgar hızı saatte 60 kilometreye çıkacak. Orman yangınları ve diğer tehlikelere karşı tedbir almamız lazım” dedi.
20 Temmuz 2022 - Çarşamba 09:02
YAŞAM

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, vatandaşlardan önümüzdeki 5 gün boyunca orman yangınları ve diğer oluşabilecek tehlikelere karşı tedbirli olmalarını istedi. Hava sıcaklığının hissedilir derecede olduğunu ifade eden Göktepe, “Bölgemizde pandemi ve devletin sübvansiyonlu krediler ile çok ciddi derece muz seraları, avokado bahçeleri yapıldı. Sert çekirdekli ürünler ürerime dahil edildi. Bu noktada ciddi derece sondaj kuyuları kuruldu. 


Bu da suyumuzu ne kadar temkinli, idareli kullanmamız gerektiğinin bir işareti. Meteorolojiden alınan verilere istinaden 19 Temmuz’dan başlayarak 25 Temmuz akşamına kadar Antalya’nın genelinde özellikle kıyı şeridinde hava sıcaklığı 38-44 derece arasında olacak. Meteoroloji bir diğer uyarısı da nispi nemin 10 dereceye kadar düşeceği, rüzgar hızının da saatte 60 kilometreye çıkacağı yönünde. Bu noktada bütün üreticilere ve vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. 


Orman müdürlüğünün aldığı bazı tedbirler var. Rüzgar hızının çok yüksek olduğu bölgelerde elektriğin kesilmesi için önce muhtara bilgi veriliyor. Bunlar tedbir amaçlı yapılan kesintiler. Bizler de bölgenin rüzgar hızına, sıcaklığına göre, CK ile iletişime geçiyoruz. Üretici mağdur olmayacak şekilde enerji verilmesi sağlanıyor. Bu hususta sıkıntı yok ancak önümüzdeki 5 gün çok dikkat etmemiz gereken süreç. Çünkü hava sıcaklığı çok yüksek. Nem çok düşük, rüzgar hızı çok yüksek olduğundan dolayı bu konuda orman yangınları ve diğer oluşabilecek tehlikelere karşı tedbir almamız lazım” dedi. 


“SIK ARALIKLARLA SULAMA YAPMAYA DİKKAT EDİN”
Üretimin devam ettiğini söyleyen Göktepe, üreticilerden sık aralıklarla sulama yapmasına dikkat etmesini istedi. Göktepe, “Bu dönemde örtüaltında muzun, açık alanda başta avokado olmak üzere diğer ürünlerin sulanmadığı durumda poyrazın da etkili olması nedeniyle ciddi anlamda ürünler zarar görecektir. Avokadoda dökümler oluşacaktır. Bunun için sulamanın yapılmasına önem vermek gerekiyor” diye konuştu. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0