Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazipaşa’da Deniz Yoluna Güvenli Kavşaklar Yapılıyor
Denizyolu’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Planda olmayan 3 kavşağı kapattık. Mevcut kavşaklara da daha çok aracın sığabileceği cepler yaptık. Amacımız kazaların önünü mümkün olduğunca kesmek” dedi.
19 Temmuz 2022 - Salı 19:43
YAŞAM

Gazipaşa Belediyesi tarafından Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde yol güvenliğini arttırmak amacıyla başlatılan kavşak düzenleme çalışmaları devam ediyor.  Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, imar planında olmayan 3 kavşak kapatılırken, yeni yapılan ceplerle kaza riski azaltılıyor. 


KAZA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAVŞAK DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK.
Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Denizyolu’nda plana uygun olmayan kavşaklar var. Tabi insanlar sağa, sola saparken kazaya sebebiyet veriyor. Biz planda olmayan kavşakların 3 tanesini kapattık. Daha 1, 2 tane kavşak var. Arka yollar yapıldıkça onlar da kapanacak.  Bir de dönüşlerde cep yapılmamış. Mevcutta olan ceplerde 1 arabalık, 2 arabalık. Biz o cepleri uzatmak istiyoruz. Mesela Koru’ya dönüşte hiç cep yoktu. Biz oraya 50 metre uzunluğunda cep yapıyoruz. Yine Cumhuriyet İlkokulu’nun karşısında bir kavşak vardı, 5 metre sonra eski emniyete dönen bir kavşak daha vardı. Biz eski emniyete dönen kavşağı kapattık, Cumhuriyet İlkokulu’na dönen kavşak duruyor. Oraya da cep yaptık. Yani sola dönecek arabalar o ceplere girsin ki, kazaya sebebiyet vermesin istiyoruz” dedi.


TRAFİK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ.
Denizyolu’nda meydana gelen kazalarda can kayıplarının yaşandığına vurgu yapan Yılmaz, “Denizyolu’nda her yıl kaza oluyor ve kazalarda maalesef can kaybı yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmelerini istiyoruz. Bizim amacımız daha fazla can kaybına sebebiyet vermeden trafik güvenliğini sağlamak. Orada planda olmayan kavşaklar geçmişte bir şekilde yapılmış ama artık Gazipaşa’mız büyüdü, nüfusumuz arttı, araç sayımız arttı. Her ne kadar biz alternatif yollar açtıysak da herkes Denizyolu’nu kullanıyor ve hızlı gidiyor. Öyle olunca da kazalar kaçınılmaz oluyor. Biz orada trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.


Yol çalışmaları nedeniyle birkaç ağacın kaldırılması gerektiğine değinen Başkan Yılmaz, “Orta refüjde bundan 30 yıl önce dikilen çam ya da palmiye ağaçları var. O cebi yapabilmemiz için birkaç ağacı kaldırmak durumunda kaldık. Palmiyeleri başka yere taşıyoruz. Fakat çam ağaçları tutmuyor, onu taşıma şansımız yok. Peyzaj Mimarımızdan aldığım bilgiye göre çam ağacını bir yere taşısak da belli bir yaşta olan ağaçlar tutmuyor. İnsanların trafik güvenliği ve sağlığı açısından birkaç ağacı kaldırmak zorundaydık. Biz de istemeyiz ağaçların kesilmesini ama yolun içinde, ortasında da ağaç olmaz. Bölgedeki çalışma tamamlandıktan sonra aynı yerde çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışması yapacağız. Gazipaşa’mızı, insanımızı ve doğamızı çok seviyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0