Reklamı Geç
HABER DETAY
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi
15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Başkan Yücel, törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve Türk Dünyası’nın hamisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dik ve tavizsiz duruşuyla Türk Milleti’nin tek yürek halinde canı pahasına yazdığı şanlı bir destandır.” dedi.
16 Temmuz 2022 - Cumartesi 08:28
YAŞAM

15 Temmuz 2016 yılında hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin engellenmesinin 6. yılı Alanya’da düzenlenen törenle anıldı. İskele şelale önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bayraklarla ve marşlarla Atatürk Anıtı önüne bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Törene Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, siyasi parti yöneticileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlar ve kolluk kuvvetleri için okunan mevlit ve dualar ile başladı.


BAŞKAN YÜCEL; “15 TEMMUZ ŞANLI BİR DESTANDIR”

Yapılan dualara hep birlikte el açan vatandaşlar, şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle andılar. Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konuşması dev ekrandan vatandaşlara izletildi. Protokol üyelerinin konuşmaları ile devam eden programda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yücel konuşmasına, “Tarihimize kara bir leke olarak yazılan 15 Temmuz Darbe Girişimini bir kez daha kınıyorum. 15 Temmuz; inancın, işgale karşı kahramanca direnişidir. 15 Temmuz; salaların vicdanlarda oluşturduğu inşirahtır. 15 Temmuz; milli birlik ve dayanışma ruhuyla, Türkiye’nin karanlık bir uçurumun kıyısından çekilip, alındığı tarihtir. 15 Temmuz, bu nedenlerle Demokrasi ve Milli Birlik Günü’dür. 15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve Türk Dünyası’nın hamisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dik ve tavizsiz duruşuyla Türk Milleti’nin tek yürek halinde canı pahasına yazdığı şanlı bir destandır.” dedi.


BAŞKAN YÜCEL; “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

“Yüce Türk Milleti, 15 Temmuz’da, özgürlüğüne vurulmaya çalışılan esaret zincirlerini kırmış, özgürlüğüne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine sahip çıkmıştır.” diyen Başkan Yücel, “Tuzakları beraberce bozduk. Beraberce el birliği yapacağız, güç birliği yapacağız, Türkiye’ye zırh olacağız.  Artık Türkiye, sahada ve masada güçlü, dünyada söz söyleyen, denge kuran lider ülkedir.  Alanya’nın gururu Sayın Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun uluslararası ilişkilerde yürüttüğü, girişimci ve insani diplomasiyle, gösterdiği üstün gayret ve başarılarla ülkemiz, uluslararasında en iyi şekilde temsil edilmektedir.  Sayın Bakanımıza ülkemiz adına yaptıkları yoğun çalışmalar için şükranlarımızı sunuyorum. Allah, yar ve yardımcınız olsun. Bizler de; gelecek nesiller için çok çalışarak, daha çok gayret ederek, milli değerlerimize her zamankinden daha çok sarılarak ülkemizin gücüne güç katacağız. Türk Milleti yenilmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti devleti yıkılmayacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ne mutlu Türküm diyene.” şeklinde konuştu.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU; “YETER Kİ BİZ BİR OLALIM”

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse konuşmalarını gerçekleştirdiler. Son olarak ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya halkına seslendi. Bakan Çavuşoğlu, “Günlerce süren demokrasi nöbetleriyle bu meydanı hınca hınç doldurarak tüm dünyaya verdiğiniz güçlü mesaj için devletimiz adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi milletimizin yazdığı destan birliğimizin, kardeşliğimizin destanıdır.


 Bu birlik altı yıl sonra bugün daha güçlüdür. Dışarıda içeride gücümüzün kaynağı; milletimizin duası, birliğimizin devamıdır.  Şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasına layık olmak boynumuzun borcudur. Bunun için bize yorulmak yok. Bize durmak yok. Çalışmaya, milletimizin hak ve çıkarlarını her yerde korumaya devam edeceğiz. Hamdolsun, ülkemiz üzerinde oyunlar oynayanlar başarılı olamadı, olamayacak. Yeter ki biz bir olalım, birlik olalım.  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin desteğiyle aşamayacağımız engel yok. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun.” dedi.


Protokol konuşmalarının ardından Alanya’da 15 Temmuz temalı kompozisyon ve şiir yarışmasında birinci olan öğrenciler ve Şehit Ömer Halisdemir Okulu öğrencileri şiirlerini ve hazırlamış oldukları kompozisyonları okudular. Öğrencilerin şiirleri ayakta alkışlanırken, program dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Anıt önünde vatandaşların bekleyişi 00:15’te tüm camilerden sala okunması ile program tamamlandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0