Reklamı Geç
HABER DETAY
Mahmutlar’da Gündüz Bakımevi ve Kreş Projesi Yükseliyor
Geçtiğimiz günlerde Mahmutlar Mahallesi’nde temeli atılan Alanya Belediyesi Hanife Cebeci Gündüz Bakımevi ve Kreş projesi yükseliyor. Ekipler çalışmalarını hızla sürdürürken 1. kat tabliye betonu döküm işlemi gerçekleştirildi. Oba’da yapımı tamamlanmak üzere olan kreş projesinin ardından Mahmutlar Mahallesi’nde hayata geçirilmesi için geçtiğimiz günlerde temeli atılan yeni proje hızla yükseliyor. Zemin katında betonarme işleri tamamlanan Alanya Belediyesi Hanife Cebeci Gündüz Bakımevi ve Kreş projesinde 1. kat tabliye betonu döküm işlemi de gerçekleştirildi.
20 Haziran 2022 - Pazartesi 16:33
YAŞAM

2800 M²’LİK TESİS 160 ÇOCUK KAPASİTELİ OLACAK

Mahmutlar Mahallesi 1149 ada 2 parselde tasarlanan Hanife Cebeci Gündüz Bakım Evi ve Kreş projesi ile birlikte Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in doğu, batı ve merkez için planladığı çocuk kreşi ve gündüz bakımevi projeleri bir bir hayata geçiyor. 2800 m² inşaat alanına sahip zemin kat, 1. ve 2. kat olarak düşünülen proje de kütle olarak dairesel bir tasarım tercih edildi.

Ana kütleye giriş yolun trafik açısından en kontrollü kısmından düşünülürken 160 çocuk kapasitesine göre tasarlanan projede tüm etkinlik odaları güneş ışığını direk alacak şekilde tasarlandı.


PROJEDE ÇOCUKLAR İÇİN YOK YOK
Kreş ve Bakımevinde etkinlik sınıfları direk 500 m² olan bahçeye açılacak şekilde tasarlandı. Ayrıca bahçe içerisinde 200 m²’lik tarım ve çeşitli doğa araştırmaları için kullanılabilecek alan da var. İdari birimler, 6 adet etkinlik odası ve etkinlik alanının olduğu proje de 1. katta yemekhane, 2 adet etkinlik odası, 2 adet uyku odası ve satranç odası yer alırken, 2. katta cep sineması, müzik odası, kütüphane, oyun odası, etkinlik alanı bulunuyor.

Ayrıca etkinlik alanının ortası tüm çocukların birlikte farklı çalışmalar yapabilecekleri galeri boşluklu ve üstü cam konstrüksiyon ile kapalı doğal ışık alan bir alan olarak tasarlandığı açıklandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0