Reklamı Geç
HABER DETAY
Ali Yeldan Eskişehir Başsavcısı oldu
Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesince hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Alanya eksi Başsavcısı Ali Yeldan Eskişehir'e atandı.
20 Haziran 2022 - Pazartesi 15:06
YAŞAM

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi Halil Koç başkanlığında toplanarak, merakla beklenen 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesini tamamladı. Kararnameye ile yurt genelinden 5075 adli ve 351 idari yargıdan 5426 hakim savcı yer değişimi oldu. Değişimlerden Alanya’dan da 27 hakim savcı gidiş ve gelişi oldu. Antalya Başsavcısı Halil İnal, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Antalya eski başsavcısı olan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Alanya eski Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Yargıtay Savcısı Ali Yeldan ise Eskişehir Başsavcılığı’na atandı. Alanya eski başsavcılarından Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Yasin Emre’de Düzce Başsavcılığına atanması ile dikkat çekti. HSK atamaları ile Alanya Adliyesine 27 hakim ve savcı geliş gidişi oldu.


Alanya’ya gelen hakimler şu isimlerden oluştu;
Pervari Hâkimi Rukiye Yıldız,Tatvan Hâkimi Ezgi Can Akkuş, Savur Hâkimi Cansu Aslan Tugay, Çaldıran Hâkimi Abdullah Zahid Ünlü, Bismil Hakimi Yıldırım Can Tuncer ve Doğubayazıt Hâkimi Aynur Tiryaki Alanya hakimi olarak atandı.


Alanya’ya gelen savcıları şu isimlerden oluştu;
Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı İbrahim Tiryaki, Silifke Cumhuriyet Savcısı Mehmet Dolu, Bitlis Cumhuriyet Savcısıİbrahim Ethem Sözen, Halfeti Cumhuriyet Savcısı Hikmet Demir, Hilvan Cumhuriyet Savcısı Tufan Ahmet Zubi veHalfeti Cumhuriyet Savcısı Emine Elif Öveyik Alanya Cumhuriyet savcılığına atandı


Alanya’dan giden hakimler şu isimlerden oluştu;
Alanya HâkimiMelek BozacıSakarya Hâkimliğine, Hilmi Karakaş Ceylânpınar Hâkimliğine, Ahmetcan Batuk Çaldıran Hâkimliği, Habibe Bodur Kalebaşı İdil Hâkimliği, Mehmet Burak Demir Pervari Hâkimliği, Seda Selma Sert Koca Derik Hâkimliğine, Esin Pınar Karlıova veGülçin Öncü Hınıs Hâkimliğine atandı.


Alanya’dan giden savcılar şu isimlerden oluştu;
Alanya Cumhuriyet Savcısı Nurullah GültekinHozat Cumhuriyet Savcılığına, Gamze Kafalı Dargeçit Cumhuriyet Savcılığına, Muhammet Emin Ersin Hazro Cumhuriyet Savcılığı, Burak Can Yıldırım İdil Cumhuriyet Savcılığına, Erencan Yılmaz Uludere Cumhuriyet Savcılığına, Adviye Merve Senkeri Kulp Cumhuriyet Savcılığına, Ahmet Özel Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Alanya adliyesine bağlı mülhakat adliye olarak hizmet veren Gazipaşa’dan ise 18 hakim ve savcı geliş gidişi olurken Gündoğmuş adliyesinden 6 hakim ve savcı geliş gidişine onan verildi.


ALANYA YELDAN KİMDİR?
Alanya Yeldan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparken Alanya L Tipi Ceza İnfaz Kurumun tamamlanması sağlayıp iş yurdu atölyeleri ile tarım alanlarının gelişimi cezaevi idaresi birlikte yürüterek mahkumları da sosyal hayata adapte eden çalışmalara imza atmıştı. Yeldan, önce Yozgat daha sonra Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına atammış ardından ise Adana Başsavcısı olarak görev almıştı.

Başsavcı Ali Yeldan hain 15 Temmuz darbe girişiminin daha ilk anlarından polis telsizinden "İlimizde ve ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, düzeni bozmaya girişen şahısların Türk polisi tarafından gözaltına alınması noktasında tüm birimlerimizi uyaralım. Bu kanunsuzdur, anayasal suçtur, devletimizin gücü karşısında yok olmaya mahkumdur" anonsuyla Adana’da darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynayarak Yeldan, başta FETÖ olmak üzere terör ve suç örgütlerine karşı yürütülen soruşturmalarla da etkin olmuştu.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0