Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Kırbaş: “İtirazımız haklı görüldü”
Döviz alım satımında kimlik şartı sınırı 5 bin dolara yükseldi. Alanya Dövizciler Birliği başkanı Turgay Kırbaş, konuyla ilgili açıklama yaparak, “Sıkıntıların çözüleceğine inancımız tamdır” dedi.
17 Haziran 2022 - Cuma 17:23
YAŞAM

Döviz alım satımı işlemlerinde vergi kimlik numarası tespitini gerektiren tutar sınırı 3 bin dolardan 5 bin dolara yükseltildi. Banka ve finans kurumlarınca suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla kimlik tespiti gerektiren para transferinde ise sınır 10 bin TL artırıldı ve 75 bin TL olan söz konusu tutar 85 bin TL’ye yükseltildi.


“İNANCIMIZ TAM”
Alanya Dövizciler Birliği başkanı Turgay Kırbaş, alınan yeni karar için başta Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olmak üzere finansal piyasalar genel müdürlüğü ve bürokratlarına teşekkürlerini sundu. 


Başkan Kırbaş, kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
a“Hazine ve Maliye bakanlığı tarafından yayımlanan 2021-32/62 sayılı tebliğ ve yönetmelik ile 100 USD ve üzeri işlem için döviz bürolarında yapılan işlemlerde kimlik veya pasaport ibrazı şartı getirilmişti. 16.06.2022 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı sektör olarak yaptığımız itirazlarımız haklı görerek, sektörümüzün ve vatandaşlarımızın menfaatine olan yeni bir karar alarak kimlik, pasaport ibraz şartının alt limitini 85.000 TL ve 5.000 USD olarak yeniden düzenlemiştir. Sektörümüz diğer sıkıntılarında çözüleceğine inancımız tamdır.”

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0