Reklamı Geç
HABER DETAY
ALKÜ öğrencileri İzmirlileri mest etti
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Müzik Topluluğu, Dokuz Eylül Üniversitesinde düzenlenen I. Ulusal Mandolin Festivalinde müzikseverlere keyifli anlar yaşattı
17 Haziran 2022 - Cuma 14:51
YAŞAM

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın özel ilgisi ve desteği ile 2021- 2022-Öğretim yılında ilk defa öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlayan Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği programı 1. sınıf öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesinde düzenlenen I. Ulusal Mandolin Festivaline katıldı. ALKÜ’yü temsilen festivale katılan öğrenciler, gerçekleştirdikleri konserde festival düzenleme kurulunun ve İzmirli müzikseverlerin büyük beğenisini topladı. 


Mandolinde Ahmet Işık, Bahar Şahin, Hayrettin Dürüs, gitarda Burak Önkol ve viyolonselde Tayyip Karakahya'dan oluşan topluluğu Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Misafir Öğretim Elemanı Zhanna Aktürk çalıştırdı. Festivalde ALKÜ Müzik Topluluğu ismiyle yer alan öğrenciler Green Sleeves, Spanish Romance, Sally Gardens, Black Rain, Yine Bir Gülnihal ve Rumba gibi Batı ve Türk Müziğinin seçkin eserlerini seslendirdiler. Festivale katılan öğrenciler, öğretim elemanları Dr. Öğ. Üyesi Ahmet Mutlu Terzioğlu ve Zhanna Aktürk, Rektör Kalan’a destekleri için teşekkür etti.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0