Reklamı Geç
HABER DETAY
Turuncu Bayrak Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bu yıl 19.’su düzenlenen başvuru esaslı Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme projesinde başarı elde eden işletmelere ödülleri teslim edildi. Bu yıl, 158 işletme Turuncu Bayraklı Hijyenik İşletme ödülü almaya hak kazandı. Ödüller, Başkan Yücel ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
16 Haziran 2022 - Perşembe 10:54
YAŞAM

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen ve başvuru esasına dayanan “Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme” projesinin ödül töreni Cilvarda Restoran’da gerçekleştirildi. Projeye dahil olan işletmeler 1 yıl boyunca Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından denetime tabi tutuldu. Teknik incelemenin sonucunda tüm hijyenik kriterlerini tamamladığı tespit edilen ve bu hijyenik şartların sürekliliğini sağlayabilecek kanaati oluşturan işletmeler Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. İşletmeciler ödüllerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Genel Sekreteri Bahar Sivri, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları ve kurum müdürlerinin ellerinden aldı.


BAŞARILI İŞLETMELER HARİTADA YERLERİNİ ALACAK
İşletmeleri projeye teşvik etmek ve hak kazanan işletmelerin daimini sağlamak amacıyla turuncu bayrağı almaya hak kazanan iş yerleri, Alanya Haritası üzerinden konum bilgilerine göre işaretleme yapılacak. Alanya Belediyesi’nin resmi sitesi üzerinden paylaşımı yapılacak turuncu bayraklı işletmelere ulaşmak isteyen vatandaşlar kolaylıkla konum bilgilerine erişebilecek.


TURUNCU BAYRAKLI İŞLETMECİLERE BAŞKAN ADEM MURAT YÜCELDEN TEŞEKKÜR
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yıllardır şehirde bir marka haline gelerek turizmde ve tanıtımda yerini alan Turuncu Bayrak, işletmeler ve tüketiciler için hijyenin sembolü niteliği taşıyor. Ülkemizde Avrupa Mutfak Mirası’na üye olan ve lisans alan iki şehir vardı. Birisi Alanya, birisi Gaziantep. Şimdi Dünya Mutfak Mirası’na üye olup temsiliyetini alan yine Alanya. Ülkemizde yürütülen gastronomi çalışmalarında Alanya Belediyesi’nin yetkisi ve iştirakiyle olacak. Başladığımız yer ile bugün geldiğimiz nokta ortada. Bu şehirde yaşayan herkes için gayret gösteriyoruz. Her geçen yıl büyüyen hizmet sektörümüzü korumaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. 2004 yılında başlatılan bu projenin şehrin her kesimine katkı sağlaması için uğraş veriyoruz.” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0