Reklamı Geç
HABER DETAY
Meclis üyesi Demirci iptal kararı sonrası izlenecek yolu açıkladı
Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, Türkler’deki yeni toptancı halinin ihalesinin iptal edilmesinin ardından izlenecek olan süreci paylaştı.
15 Haziran 2022 - Çarşamba 21:21
YAŞAM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’da bulunan yeni toptancı hal kompleksi için düzenlenecek ihalenin iptal edildiğini açıklamış, ekibinden hal esnafı lehine düzenlemeler yapılmasını istemişti. Bundan sonra izlenecek olan süreci paylaşacak olan Erkan Demirci şöyle konuştu:  “Son dönemde ilçe gündemini meşgul eden Alanya Toptancı Hal ihalesinin iptal edileceğini bizzat büyükşehir belediye başkanım Muhittin Böcek arayarak bildirdi. Alınan kararın hayırlı olmasını diliyorum. 


Bundan sonra izlenmesi düşünülen süreç şu şekilde olacak. Toptancı Hal Yasası’nın verdiği yetkiye istinaden Alanya Türkler Toptancı Hali’ndeki komisyoncu yazıhanelerinin yüzde 49'unun haldeki hak sahiplerine satışı yönünde büyükşehir belediye meclisinden yetki istenecek. Bu yetkinin verilmesi durumunda hal yazıhanelerinin yüzde 49'unun satışı yapılarak elde edilecek gelirle hal kompleksi en kısa sürede tamamlanacak. Geri kalan yüzde 51 oranındaki hal yazıhanesi ise yine kiralama yöntemiyle hak sahiplerine ihale edilecek. 


Kira bedelleri belirlenirken Antalya Toptancı Hali kira bedelleri esas alınarak mümkün olabildiğince kiralar birbirine yakın hale getirilmeye çalışılacak.  Konu hakkında tüm halcilerimizin istek ve taleplerini daha önce defaatle dile getirmeye çalışmıştık. Bu konuda sesimizi duyan ve arayarak doğrudan bilgi veren büyükşehir belediye başkanımız sayın Muhittin Böcek'e teşekkürlerimi sunarım. Alınan karar tüm hal esnafımıza hayırlı olsun.” 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0