Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazipaşa Belediyesi Liman Temizliği Etkinliği Düzenledi
Gazipaşa Belediyesi Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Limanda temizlik etkinliği düzenledi. Suyu, toprağı ve havayı her zaman korumaya ve çevre bilinci oluşturmaya çalışan Gazipaşa Belediyesi ekipleri, Çevre Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Geçtiğimiz Pazar Günü Gazipaşa Belediyesi bitki üretim tesisinde üretilen fidanları belediye Halk Büfe’ye gelen misafirlere hediye eden belediye ekipleri, 8 Haziran Çarşamba günü Cumhuriyet ve Ahmet Tuncer İlkokulu’nda çevre bilinci semineri düzenledi. Aynı gün Tertemiz bir Gazipaşa düşüncesiyle Gazipaşa Limanında temizlik etkinliği düzenlendi.
09 Haziran 2022 - Perşembe 16:16
YAŞAM

HEM DENİZ HEM DE LİMAN ÇEVRESİ TEMİZLENDİ

8 Haziran Çarşamba günü 18.30’da Cumhuriyet İlkokulu önünde başlayan etkinlik, egzoz salımını azaltmak için bisikletlerle başladı. Bisikletlerle deniz yolundan limana gidildi. Limanda gönüllü dalgıçlar tarafından deniz temizliği yapıldı. Dakikalarca denizde atık arayan dalgıçlar, uzun uğraşlar sonucunda onlarca otomobil lastiklerini denizin dibinden çıkardı. Lastikleri gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özkurt, Ahmet Kalaycı ve Adem Kaya, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Temsilcisi Talip Devrim Özgen ve Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Oğuz’un katıldığı etkinlikte, liman çevresindeki atıklar belediye ekipleri ve vatandaşlar tarafından temizlendi.

“BU ÇEVRE BİZİM”
Çevre bilinci oluşturmak için düzenlenen etkinlik sonunda konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Dünya Çevre Haftası etkinliklerimiz kapsamında bugün Gazipaşa limanında temizlik etkinliği gerçekleştirdik. Gönüllü dalgıçlarımız denizaltı temizliği yaparken, etkinliğe katılan vatandaşlarımızla birlikte liman çevresini temizledik. Bu güzel farkındalık etkinliğinde bizlere destek olan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi üyelerine, gönüllü dalgıçlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Toprağımızı, havamızı ve denizlerimizi her zaman temiz tutalım. Bu çevre bizim. Bu memleket bizim!” ifadesini kullandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0