Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazipaşa Belediye'sinden Çevre Farkındalığı Eğitimi
Gazipaşa Belediyesi Çevre Haftası kapsamında okullarda eğitim vermeye başladı. Eğitimler sayesinde çevre bilincinin çocuklara aşılanması hedefleniyor. Çevre duyarlılığı konusunda sık sık bilinçlendirme çalışmaları yapan Gazipaşa Belediyesi ekipleri, Çevre haftası dolayısıyla okullarda sıfır atık eğitimine başladı.
08 Haziran 2022 - Çarşamba 21:59
YAŞAM

Belediyenin çevre mühendisleri, 8 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Cumhuriyet İlkokulu ve Ahmet Tuncer İlkokulu'nda öğrencilere çevre kirliliği, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması gibi konularda detaylı bilgilendirme yaptı. İnteraktif şekilde gerçekleştirilen eğitimleri ilgiyle takip eden minikler, merak ettikleri soruların da yanıtlarını aldı. 


 “ ÇEVRE FARKINDALIĞI ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ.”
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, daha temiz ve yaşanabilir güzel bir gelecek için farkındalık eğitimlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “ Bugün Belediyemizdeki tecrübeli Çevre Mühendislerimiz, Cumhuriyet İlkokulu ve Ahmet Tuncer İlkokulu’ndaki öğrencilerimize çevre bilinci ve geri dönüşüm duyarlılığını arttırmak için eğitim verdi. Mühendislerimiz, interaktif şekilde gerçekleştirilen eğitimleri ilgiyle takip eden öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladı. Çevre Mühendislerimize bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum. Daha yaşanabilir bir çevre ve daha yaşanabilir bir Gazipaşa için farkındalık çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.


“ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK BİZİM EN BÜYÜK GÖREVİMİZ.”
Eğitim sonrası gerçekleşen etkinlikle ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediyesi Çevre Mühendisi Elif Cenan, “Bugün çevre farkındalığı oluşturmak için okullarımızda çocuklarımızla buluştuk. Havanın, suyun ve toprağın kirlendiğinde ne gibi sonuçlar doğurabileceğinden bahsettik. Çocuklarımız konuyu ilgiyle dinledi ve güzel sorular sordu. Bu tarz eğitimleri sıklaştırmayı hedefliyoruz. Çevremiz çok değerli. Bu bilinci küçük yaşta çocuklarımıza aşılamak ise bizim en büyük görevimiz.” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0