Reklamı Geç
HABER DETAY
11. Alanya Çevre Festivali Gerçekleştirildi
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer 11. Alanya Çevre Festivali açılışına katıldı Alanya Kaymakamlığı işbirliğiyle Alanya Belediyesi tarafından Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneğinin katılımı ile düzenlenen 11. Alanya Çevre Festivali iskele şelale önünde Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Protokol, STK’lar , öğrenciler, veliler ve vatandaşların katılımı ile başladı.
08 Haziran 2022 - Çarşamba 11:54
YAŞAM

Tiyatro, konser , halkoyunları ve açılış konuşmalarıyla başlayan festivalde Alçed Başkanı Şerefnur Kayhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz tarafından birer konuşma yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Adem Murat Yücel katılımcılara konuşarak “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla düzenlediğimiz bu festival çevrenin önemine ve doğanın korunması adına önemli bir etkinliktir. Çevrenin ve doğanın korunmasına dair çalışmaların sadece 5 haziran dünya çevre gününde değil  her zaman devamlılığının sağlanması gerektiğinin inancındayız. Ağaç yaş iken eğilir bilinciyle çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren çevre ve doğaya duyarlı bireyler olarak yetiştirmek önceliğimizdir” dedi. 


Başkan Yücel’in konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Ürkmezer katılımcılara hitap ederek “Her geçen gün çevre ve doğayı korumanın önemini gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Çevre ve doğayı biz emanetçileri olarak  geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi şekilde aşılayarak devretmek görevimizdir. Devletimizin ve yerel yönetimlerimizin çocuklarımıza çevre ve doğa bilinci için yaptığı çalışmalar çok önemli. Bu gibi festivallerle çocuklarımıza çevre ve doğa bilincini aşılamamız gerekiyor. 


Yaşadığımız kentleri temizlemekten öte kentlerimizi temiz tutmak bilincini kazanmamız gerekli. Biz Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Stk’lar ve tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çevre ve doğayı koruma faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Konuşmaların ardından Atık Pil, En güzel balkon bahçe, ilkokullar arası resim yarışması, Ortaokullar arası slogan yarışmasında dereceye giren yarışmacılara Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve protokol tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve protokol üyeleri okullar ve Stk’lar tarafından oluşturulmuş çevre stantları ile Bilim fuarı stantlarını incelediler.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0