Reklamı Geç
HABER DETAY
Yücel: Türkiye'de ve dünyada örnek olacak
Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Yücel, Barlar Sokağı ile ilgili her zaman hayal ettiği projenin çalışmasının çok yakında tamamlanacağını açıkladı. Başkan Yücel, “Kentsel tasarım müdürlüğümüz son çalışmalarını yaptı. Akşam sabah bunun projeleri bitiyor. Eğer bunu başarabilirsek Türkiye’de veya dünyadaki örnek yerlerden birisi olacak” dedi.
07 Haziran 2022 - Salı 20:25
YAŞAM

Alanya Belediyesi'nin aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıya MHP Grubu'ndan Kerim Aydoğan ile Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar mazeret bildirerek katılmadılar. Mecliste grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Yücel, "2 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin 20’ncisini büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirdik. 


Festival kapsamında Alanya mutfak kültürümüz, yöresel lezzetlerimiz ve Alanya gastronomisi temasıyla çeşitli etkinlikle düzenledik. Alanya’mızın, gastronomisinin ve bölge turizminin ve kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtılmasına büyük katkı sağlayan festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Geçen yıllarda Alanya Belediyesi, Avrupa Kültür Mutfak Mirası’nda ülkemizdeki 2 şehirden birisiydi. Alanya, Dünya Mutfak Mirası’na üye olan ve lisansı verilen ülkemizdeki 2 belediyeden birisi. 


Bu etkinliklerin daha da artması, turizm destinasyonunda gastronominin ne kadar öne çıktığını görüyor ve daha da iyiye gitmek için mücadele ediyoruz. Lisansı aldıktan sonra da Türkiye’nin gastronomideki miras kültürünün yönetim şektesi de Alanya Belediyesi tarafından uygulanacak. Bizden başka mutfakla, gastronomiyle öne çıkan birçok şehir var. Bizim  de amacımız yaptığımız her işi yapmış olmak için yapmış olmak değil, amacına ulaşmak ve en iyisini yapmak. En iyisini yapmaya sizlerin desteği ile devam edeceğiz” dedi.


“ÜLKEMİZİN MAVİ BAYRAĞININ ÜÇTE BİRİ ALANYA’YA AİT”
‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü de kutlayan Başkan Yücel, bugün ilçedeki kurum ve STK’ların desteğiyle çevre festivalini gerçekleştireceklerini söyledi. Yücel, “Alanya halkının duyarlılığından dolayı neredeyse ülkemizin mavi bayrağının üçte biri Alanya’ya ait. Duyarlılığı için halkımızı bir kez da ha tebrik ediyorum. Festivalimiz kapsamında birçok etkinlikte çevre bilinci ve farkındalığına dikkat çekeceğiz” diye konuştu. Tüm babaların ‘Babalar Günü’nü kutlayan Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Fevzi Alaettinoğlu’nun görevinin hayırlı olmasını diledi. 


DEMİRCİ’DEN OTOPAK VE İNŞAAT ELEŞTİRİSİ
Çeşitli gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam eden meclisin dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP’li Erkan Demirci, otopark sorununa dikkat çekti. Demirci, “İnsanlar duba, bisiklet, motosiklet koyuyor. Var olan otoparkları da insanlar kendi adına tapulamaya çalışırlarsa içinden çıkılmaz hale geliyor” dedi. İnşaat yasağına da değinen Demirci, “Zabıtamız da yoğun çalışıyor ama şikayete bağlı olmaksızın gözlemlesek, takip etsek, uyarsak bir şekilde iyi olacak” diye konuştu.  


“BARLAR SOKAĞI İLE İLGİLİ PROJE BİTİYOR”
AK Parti’li Mehmet Şenli de, ALTAV’ın Alanya’nın tanıtımı amacıyla çekim yapan ekibin Barlar Sokağı ile ilgili serzenişte bulunduğunu ifade ederek, bu bölgenin şehir meydanı projesinin içine dahil edilmesi veya standart getirilmesi ile ilgili eleştiride bulundu. Bunun üzerine Yücel, “Alanya’nın tanınırlılığı için ALTAV, ALTİD, kamu kurum ve kuruluşları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Böyle bir çalışma var. İnşallah sağlıklı şekilde ilerler. Son zamanlarda müzik yayını ile ilgili birçok esnafın serzenişi, var. Bu sadece eğlence sektörünün serzenişi değil. Tüm esnafın serzenişi. Eskiden müzik yayını saat 23.00’te başlıyor 03.00’e kadar sürüyordu. 


Tüm konuklar yemeklerini yiyor, alışverişlerini yapıyor, saat 23.00’ten sonra eğlence oluyordu. Çarşının bir canlılığı vardı. Şimdi müzik saat 22.00’de başlayınca insanlar rahatsız oluyor. Müzikten gören sadece eğlence sektörü değil, zarar gören tüm esnaf oluyor. Konuyla ilgili rahatsızlıkları ilgili mercilere bildirdik. Bu bölge esnafının para kazanabilmesi, evine ekmek götürebilmesi için bizim görevimiz iletmek ve takipçisi olmak. Barlar Sokağı ile ilgili her zaman hayal ettiğim ve projelerim arasında da olan bir proje vardı. Bununla ilgili kentsel tasarım müdürlüğümüz son çalışmalarını yaptı. Çarşı içindeki düşündüğümüz yerle ilgili mülk sahipleri ile de görüşüyoruz. Akşam sabah bunun projeleri bitiyor. Eğer bunu başarabilirsek Türkiye’de veya dünyadaki örnek yerlerden birisi olacak. Turist sayısının az olması, alışveriş ve eğlence imkanının, sosyal aktivite zamanının daralmasından dolayı saat 22.00’den sonra turist aralığı çok aza düştü. Rakip olan tüm destinasyonlarından Alanya ve Manavgat, Avrupa pazarında bir adım önde. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.    


KAN, TEMSİL VE AĞIRLAMA MEKANINI SORDU 
İYİ Parti’li Alper Kan da vergi dairesi civarındaki Temsil ve Ağırlama Mekanı’nın ne zaman faaliyete geçeceğini sordu. Yücel, kısa süre içerisinde eksiklerinin tamamlanarak  bu mekanın faaliyete geçirileceğini söyledi. 


“BİRAZ PERFORMANSINIZI YÜKSELTMENİZİ TALEP EDİYORUZ”
İYİ Parti’li Fikret Arık da, “İnşaat yasağı konusunda 4-5 inşaat büyük bir sorun. Belediye olarak baskıyı kurabilirsiniz. Kafeler hizmet üretemiyor. Merkezdeki inşaatlar konusunda sizin biraz performansınızı yükseltmenizi talep ediyoruz” dedi. 


“İNSANLAR BİSİKLETE YÖNLENDİRİLMELİ”
İYİ Parti’li Hacı Mevlüt Zavlak da,  “Gün geçtikçe motosiklet sayısı artıyor ama motosiklet park edecek yer bulamıyoruz. O yüzden insanlar kaldırıma motosikletini koyuyor. Bazı bölgelerde hiç park yok. Motosiklet sayısı artarsa trafiğe bir şekilde çözüm bulabiliriz. Akdeniz çanağı dediğimiz İtalya, İspanya gibi ülkelerde motosiklet sayısı bizden fazla” diye konuştu. Başkan Yücel de, bir an önce bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve insanların bisiklete yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bir sonraki meclis toplantısı 5 Temmuz’da saat 14.00’te aynı yerde düzenlenecek. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0