Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Toklu bakanlık temaslarını değerlendirdi
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bakanlıkları ziyaret ederek Alanya için taleplerde bulunan AK Parti’li Mustafa Toklu, esnafın müzik yayınlarının sonlanması ile ilgili talepleri için ikinci kez başkenti ziyaret edeceklerini açıkladı. Toklu, TOKİve hastaneye asaleten başhekim atanmasıyla ilgili adımların atılacağını da söyledi.
06 Haziran 2022 - Pazartesi 20:35
YAŞAM

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara temaslarının ardından açıklamalarda bulundu. Parti binasında açıklamalarda bulunan Toklu, Alanya ve hizmet amacıyla bir dizi bakanlıkları ziyaret ettiklerini söyledi. Toklu, “Ankara’da yapmış olduğumuz bakanlık ziyaretleri Alanya’mız adına oldukça verimli geçti. Bir o kadar da olumlu dönüşler aldık. Bunlar da bizim memnun şekilde ayrılmamıza vesile oldu. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz ilk ziyarette Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile ilçenin turizmini konuştuk. Alanya’nın turizmini bilen kişilerle, kurum ve kuruluşlarla daha önce yapmış olduğumuz toplantıdaki izlenimleri ve turizm komisyonunun vermiş olduğu raporları bakanımıza ilettik. Alanya turizmini geliştirmek için, sürdürülebilirlik, dünyada marka bir şehir olması için fikir ve görüşlerimizi bakana ilettik” dedi.


“ALANYA’DAKİ TOKİ İÇİN TEKRAR İHALEYE ÇIKILACAK”
İkinci olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek TOKİ, tapu dairesi, Güzelbağ ve Bayır bölgesindeki yangınzedelerin konutlarının yapılması ile ilgili dosya sunduklarını paylaşan Toklu, “Mahmutlar’da yapılacak TOKİ sürecinin hızlanmasıyla ilgili atılan adımlar bizleri son derece mutlu etti. TOKİ, Alanya’da 2 kez ihaleye çıktı ama hem bir ihalede firmanın yasaklı hale gelmesi hem de fiyat farklılığından dolayı bu ihaleler iptal edilmek zorunda kaldı. Önümüzdeki süreçte tekrar TOKİ, Mahmutlar’daki konutlar için ihaleye çıkacak ve hak sahiplerinin haklarının yerine teslim edilmesiyle ilgili hızlı şekilde süreç ilerleyecek. Biz hiçbir zaman bize gelen sorunlara kulak tıkamadık. Bize gelen sıkıntıları da halının altına süpürmeyle ilgili düşüncemiz olmadı. Gerek sosyal medyadaki gerek toplumdaki yanlış algıyı bir kez daha düzeltmek isteriz. TOKİ, Alanya’da iptal olmadı. Sadece ihale sürecindeki sıkıntılardan dolayı bu zamana kadar uzadı. Yoksa Alanya’daki konut sıkıntısı, vatandaşlarımızın konutlarla ilgili yaşamış olduğu sıkıntılar her zaman hizmet eylemimizde bulundu ve bulunmaya devam edecek” diye konuştu. 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇÖZÜM ÜRETİLECEK”
Bakan Kurum ile tapu müdürlüğüne personel takviyesi ve fiziki şartların iyileştirilmesi ile ilgili görüşmeler yaptıklarını aktaran Toklu, “Önümüzdeki günlerde müdürlüğe tekrar ilave personel ihtiyacının giderilmesi ile ilgili çözümler üretilecek. Fiziki şartların iyileştirilmesi ile ilgili hem ilçe teşkilatı hem de Alanya’daki kurum ve kuruluşlarla istişaremizi yaparak sonuca varacağız” ifadelerini kullandı. Toklu, Kurum’a yapı denetim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi ile ilgili de Kurum’a dosya verdiklerini açıkladı.


“EKİPMAN VE PERSONEL SIKINTISI ÇÖZÜLECEK”
Sağlık Bakanlığı’nı da ziyaret ederek Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin taleplerini Bakan Fahrettin Koca’ya ilettiklerini söyleyen Toklu, hem ekipman hem de personel sıkıntısının önümüzdeki günlerde çözüleceğine dair girişimlerde bulunulduğunu kaydetti. 


“GEÇEN HAFTAKİ TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Alanya esnafından gelen müzik yayın saatinin uzatılması ile talepleri ziyaret ettikleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilettiklerini ifade eden Toklu, “Bununla ilgili bu hafta tekrar Ankara ziyareti gerçekleştireceğiz. Bu ziyarette geçen hafta ilettiğimiz taleplerin takipçisi olacağız” dedi. 


“ÇAVUŞOĞLU’NDAN DESTEK İSTEYECEĞİZ”
İkinci Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tekrar bir araya geleceklerini açıklayan Toklu, “Alanya’nın sorunlarının çözülmesi noktasında desteklerini isteyeceğiz. Bize her zaman bu gücü, desteği hissettirdiği için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


“SÜREÇ TAMAMLANDIĞINDA İNŞAAT BAŞLAYACAK”
Onkoloji hastanesi ile ilgili bir gelişme olup olmadığı sorulan Toklu, “Şu an ruhsat, personel, tedavi aşaması tamamlandı.  Onkoloji merkezinde kemotrapi tedavisi veriliyor. Şu an Alanya’da hastane bünyesinde onkoloji merkezi var. Bizim düşüncemiz bu merkezin daha kapsamlı hale getirilerek Antalya bölgesinde nadir onkoloji merkezi olması gayretimiz var. Bununla ilgili de hastanenin karşısındaki boş arazinin Sağlık Bakanlığı’na onkoloji merkezi olarak tahsis edilmesi ile büyükşehir ve Alanya Belediyesi’ndeki süreç devam ediyor. Süreç tamamlandığında inşaatın başlaması ile ilgili süreç başlayacak” ifadelerini kullandı. 


“HASTANEYE ASALETEN BİR BAŞHEKİM ATANACAKTIR”
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim ataması ile ilgili soruyu da cevaplayan Toklu, “Hastaneye başhekim atama süreci tamamen Sağlık Bakanlığı’nın vereceği bir karar. Bu belli kriterler doğrultusunda atanacak bir süreç. Bununla ilgili çalışmayı bakanlık yapıyor. İnce eleyip sık dokuyorlar. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte hastaneye asaleten bir başhekim atanacaktır. Burası sadece Alanya'ya hizmet veren bir hastane değil. Gazipaşa, İbradı, Manavgat, Akseki, hatta farklı illerden hastalar var. Bu hastaların tedavisine cevap veriyor. Günlük 6-7 bin hasta tedavi görmek için başvuruyor. Hastanenin eksikleri var. Bunu biliyoruz.  Bunların giderilmesi için çalışıyoruz.  Bu sorunların çözülmesi için ne yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Önümüzdeki günlerde başhekimin de atanmasıyla birlikte içeride yaşanan ufak tefek sıkıntıların giderilmesi noktasında çözümler oluşacaktır. Bu konuda vatandaşımızın için rahat olsun” dedi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0