Reklamı Geç
HABER DETAY
11. Alanya Çevre Festivali Başlıyor
Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Çevre Festivali’nin 11.’si, 7 Haziran Salı günü (yarın) başlıyor. Sürpriz etkinliklerin ve konserlerin olacağı festival ile çevre bilincine dikkat çekilecek. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında her yıl düzenlenen Alanya Belediyesi Çevre Festivali 11. kez kapılarını açıyor. Alanya Kaymakamlığı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) iş birliği ile düzenlenen festival kapsamında hem birçok etkinlik yapılacak hem de konserlerle festival eğlenceli bir hale gelecek.
06 Haziran 2022 - Pazartesi 13:07
YAŞAM

ZELİHA SUNAL ALANYA HALKI İLE BULUŞACAK

Festival 7 Haziran 2022 Salı günü Alanya İskele Şelale Önünde gerçekleştirilecek. Alanya’da eğitim ve öğretim gören pek çok öğrencinin de katılacağı etkinlikler 16.00’da ‘Ben Çöp Değilim’ isimli tiyatro oyunu ile başlayacak. Festivale katılan vatandaşlar, daha sonra sevilen Sanatçı Zeliha Sunal’ı dinleme fırsatı bulacak. En sevilen çevre şarkılarını Alanya için seslendirecek olan Zeliha Sunal konserinin ardından öğrencilerin gösterileri sergilenecek.


ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULUYOR
Festivalde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in çevre ve doğa bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği bir çok yarışmanın kazananı da ödüllerine kavuşacak. Atık Pil Yarışması, En Güzel Balkon Bahçe Yarışması, İlkokullar Arası Resim Yarışması ve Ortaokullar Arası Slogan Yarışması kazananları festivalde ödüllerini alacaklar. Festival kapsamında kurulacak olan stantlarla vatandaşlara çevre ve doğa bilinci anlatılacak. Festivalde çevre stantlarının yanı sıra TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı stantları da olacak. Festival alanı Alanya Belediyesinin tüm çevre çalışmalarından örneklerin olduğu renkli bir alana dönüşecek.


Festival 19.30’da Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden oluşan ve vatandaşların çok sevdiği Gencer Savaş Bandosu konseri ile sona erecek.


BAŞKAN YÜCEL’DEN FESTİVALE DAVET
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu farkındalık festivaline tüm Alanya halkını davet ederek, “Çevreyi korumak ve kollamak bizim asil görevlerimizden. Ancak bunları yaparken çevre ve doğa bilincini de oluşturmamız gerekiyor. Bu kapsamda her yıl düzenlediğimiz Çevre Festivali’miz 11. kez sizlerle buluşacak. Oldukça renkli ve eğlenceli bir program hazırladık. Çocuklarımız ve gençlerimizin hem eğleneceği hem de bilgileneceği bir festival olacak. Tüm vatandaşlarımızı 11. Alanya Çevre Festivali’ne davet ediyorum.” dedi

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0