Reklamı Geç
HABER DETAY
AGC üyesi gazeteciler Gazipaşa'yı keşfetti
Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin kültür gezileri Gazipaşa'da devam etti. AGC üyeleri ve aileleri Gazipaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kültür gezisinde ilçeyi tanıdı. Etkinlikte komşu ilçe Gazipaşa’nın tarihi ve doğal güzellikleri keşfedildi.
05 Haziran 2022 - Pazar 18:01
YAŞAM

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, yönetim kurulu ve üyeleri Gazipaşa gezi etkinliğinde bir araya geldi. Üyeler etkinlikte Gazipaşa’nın tarihi yerlerini gezerek ilçeyi yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti ( AGC) ile Gazipaşa Belediyesi’nin birlikte hazırladığı gezi programında Alanyalı Gazeteciler Gazipaşa’da görev yapan meslektaşları ile bir araya geldi. 


Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Arıcan öncülüğünde yapılan gezide Sümerolog Şerife Yılmaz gezinin ilk durağı olan antik kent Antiochia Ad Cragum ve Kral Koyu Delik Deniz’in tarihçesi hakkında bilgi verdi. 


Ardından program Yalan Dünya Mağarası, Koru Sahil ve Mesire Alanı, Tropikal Park Projesi ve Bitki Üretim Tesisi, Cebeli Tepesi, Kadın Girişimciler Kooperatifi ve Halk Büfe olarak devam ederken geziye katılan basın mensupları hem eğlendi hem de öğrendi. Gezi sonrasında Gazipaşa Belediye Başkanı’na teşekkür eden AGC Başkanı Gaye Coşkun, “Nokta atışı bir gezi oldu. Tarihi, doğayı ve Gazipaşa Belediyesi'nin çalışmalarını yakından görme fırsatı yakaladık. Alanya için son derece önemli bir komşu olan Gazipaşa'nın gelişimi bizim için çok önemli. Bu açıdan bakınca ilçedeki gelişmeler sevindirici. Özellikle çevre faaliyetlerini destekliyoruz. Alanya'nın yanlışlarına düşmeden gelişimin sürmesini dilerim. Gazetecilikte tabii ki eleştiri de vardır ama bunlar yıkıcı değil yapıcı, iftira ve kurgudan uzak olmalıdır. Ben buradan arkadaşlarımız adına ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.” diye konuştu. 


'HER ZAMAN KAPIMIZ SİZLERE AÇIK’
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da şunları söyledi: “Alanya Gazeteciler Cemiyetini ve üyelerini Gazipaşa’da görmekten çok mutlu oldum. Yeni yeni tanışıyoruz. Alanya’ya henüz açılamadığımı düşünüyorum. Alanya’daki arkadaşlarımızı her zaman Gazipaşa’da görmek istiyoruz. Gazipaşa’yı bir çoğunuz gördü baya bir ilerleme oldu ama daha yapacak çok işimiz var burası ile ilgili çalışıyoruz. Basın bizim için çok önemli. Basın bizim gözümüz ve kulağımız oldu diyebilirim. Her zaman bizlerin gelişmesinde basının yeri çok önemlidir. Sizlerin büyük emekler verdiğini ve gerçekten kamu hizmeti gördüğünüzü düşünüyorum. Gerçekten eleştiriler olduğunda eksiklerimiz dile getirildiğinde mutlu olan birisiyim ders çıkarırız. Gazipaşa ve Alanya neredeyse aynı coğrafya dolayısı ile Alanya bizi, biz Alanya’yı seviyoruz. Her zaman kapımız sizlere açık” ifadelerini kullandı. 


Konuşmaların ardından Coşkun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a AGC adına hediye takdiminde bulundu. Başkan Yılmaz ise AGC Başkanı Coşkun’a teşekkür ederek belediye iş atölyesinde el işçiliği ile yapılmış ağaç çerçeveli ayna hediye etti.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0