Reklamı Geç
HABER DETAY
Dünya Bisiklet Günün’nde Alanya’da pedal çevirdiler
Alanya’da 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla 4 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Ekrem Kalan’ın yanı sıra sporcular ve vatandaşlar yaklaşık 4 kilometre pedal çevirdi. Alanya Gençlik Merkezi önünden başlayan bisiklet turu Şelale Meydanında son buldu.
04 Haziran 2022 - Cumartesi 18:13
YAŞAM

“Memleketim Alanya’da kutlamak istedim”

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Bugün Dünya Bisiklet Günü. Burada kendi memleketim olan Alanya’da bunu kutluyoruz. Belediye başkanımız, rektör hocamız, yönetim kurulu üyemiz ve vatandaşlarımız ile birlikte güzel bir bisiklet sürüşü yaptık. Başta başkanım ve rektörüm olmak üzere herkese Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu hareketlilik haftasında Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Spor Bakanlığımızın liderliğinde 81 ilde bu organizasyonu gerçekleştirdik.  Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.


“Sağlık için bisiklet diyoruz”
Alanya Belediye Başkanı  Adem Murat Yücel ise “Herkesi bisiklete teşvik etmek amacıyla bugün örnek bir davranış içerisinde bulunmak istedik Alanya protokolü olarak. Burada da bunu organize eden Sayın Federasyon Başkanımız Emin Müftüoğlu’na teşekkür ediyorum. Sağlık için bisiklet diyoruz” şeklinde konuştu.


“Bisiklet sürmeyi çok seviyorum”
11 yaşındaki öğrenci Sadullah Demirci de, “Bisiklet sürmeyi çok seviyorum. Güzel bir spor.  Bugün 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü olduğu için hep beraber bisiklet sürdük” dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0