Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da barınma sorunu masaya yatırıldı
Alanya Kent Konseyi yönetimi gündemi değerlendirdi Kent Konseyi yönetimi Alanya’da barınmanın ciddi sorun haline geldiğini söyledi. Barınma konusunda krizin kapıda olduğunu vurgulayan üyeler, “Kira fiyatları artık orta ve alt gelir grubuna uymuyor. Vatandaşlar evlerinden çıkmak zorunda kalıyor” diye konuştular.
12 Mayıs 2022 - Perşembe 17:42
YAŞAM

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan başkanlığında gerçekleştirdi. Yerel Gündem 21 Evi’ndeki toplantıda Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri yapılan faaliyetleri değerlendirdi. Gelen şikayetleri değerlendiren yürütme kurulu, barınmanın artık Alanya’da ciddi bir kriz olduğunu söyledi.


ALANYA’DA BARINMA KRİZİ KAPIDA
Toplantının ardından açıklama yapan kurul üyeleri barınmanın Alanya’da ciddi bir sorun haline gelmeye başladığını ve krizin kapıda olduğunu söylediler. Artan fahiş kira fiyatlarının artık orta ve alt gelir grubuna uymadığını ifade eden üyeler, vatandaşların evlerinden çıkmak zorunda kaldığını dile getirdi. Üyeler, “Bu konuda halktan ciddi anlamda bir tepki ve şikayet var. Artık hiçbir memur ve ya işçi Alanya’da barınamaz hale geldi. Turizmde işçi bulmak önümüzdeki sezonlarda bu yüzden zor olacak. Memurlar, doktorlar Alanya’da ev bulamadığından dolayı tayin istiyor. Acil bir şekilde denetimlerin sıklaştırılması ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi gerekiyor. Ukrayna krizinden sonra Alanya’ya ciddi bir Ukraynalı göç etti. Rusların da yoğun talepleriyle artık bazı mahallelerde ve sitelerde Türk nüfusu azalıyor. Demografik yapı bozuluyor. Bu talebi karşılamak için fiyat artışı ve ciddi anlamda inşaatın başlamasıyla önümüzdeki yıllarda Alanya’nın altyapısı yetersiz gelecek ve ilçede istenmeyen görüntüler ortaya çıkacaktır” dediler.


“BİNBİN ÖLÜM GETİRMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI”
BinBinler hakkında da değerlendirme yapan yürütme kurulu üyeleri ölümlü kazaların yaşanmaması için yetkililerin çözüm bulmasını istedi. Üyeler, “Mypetlerin yasaklanması için ciddi çaba gösterip karar alan Alanya Kent Konseyi BinBin konusunda yetkilileri uyardı. Alanya halkında ve esnaflarında ciddi bir tepki var. Bu e-skooterlar Alanya’da turizmin sezonunun gelmesiyle ciddi bir kullanımı söz konusu olacaktır. Komşu ilçemiz Manavgat’ta 2 ölümlü kaza gerçekleşti. Ölümlü kazaların Alanya’da yaşanmaması için yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerekiyor” diye konuştular.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0