Reklamı Geç
HABER DETAY
Enerji ve İklim Çalıştayı Alanya Belediyesi’nin Ev Sahipliğinde Başladı
Alanya Belediyesi, üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliği’nin iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konusunda teknik personellerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği ‘Belediyeler için Enerji ve İklim Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. 2 gün sürecek olan çalıştayın ilk gününde katılımcılara bilgilendirme semineri verildi.
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 16:26
YAŞAM

Çalıştayın ikinci gününde Türkiye’nin kamusal alandaki ilk ve tek güneş enerji santraline teknik gezi düzenlenecek.

Enerji Kentleri Birliği’nin Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Enerji ve İklim Eğitimine Enerji Kentleri Birliği üyesi olan 45 belediyeden 49 teknik personel katıldı. Noxinn Deluxe Hotel’de gerçekleşen etkinlikte iklim değişikliği süreci için belediyelerde yenilenebilir enerjiye yönelik süreçler, belediyelerde enerji yönetim birimi ve çalışma esasları, sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı esasları ve ana başlıkları konuları belirlenerek 8 eğitimci ile “Belediyeler için Enerji ve İklim Eğitimleri” gerçekleştirildi. Programda, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa da Alanya Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Alanya Belediyesi Meclis üyesi aynı zamanda Enerji Kentler Birliği meclis üyeleri Arif Tok ve Adem Er de katılarak konu hakkında bilgilendirildi.

ALANYA BELEDİYESİ DE AZALTIM YOLUNDA
Günümüz koşullarında iklim değişikliği yönetimi açısından azaltım politikaları da uygulanmakta ve azaltım açısından enerji, ulaşım, atık, kent planlama ve arazi kullanımı gibi alanlar ön plana çıkmaktadır. Bu alanlar içinde Alanya Belediyesi’nin de öncelik verdiği sektör, enerji sektörü olmuştur. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak Alanya Güneş Enerjisi Santrali 1-2-3-4 kurularak enerji verimliliği elde edilmiş ve enerji tüketimini azaltarak karbondioksit salımını azaltmak hedeflenmiştir. Bu, iklim değişikliği politikası açısından yararlı olduğu gibi enerji maliyetlerini düşürme açısından da önemlidir. Ulaşımda ise prestij caddeleri belirlenerek bisiklet kullanımına önem verilmiş ve bisiklet yolları yapılarak sera gazı salınımlarının en az seviyeye düşürülmesi hedeflenmiştir.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0